Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Бухгалтерів навчали звітувати на порталі eData

Працювати з нововведеннями, завантажувати пакетно інформацію, реєструватися та правильно звітувати на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів показували та навчали тренери команди Є-data під час тренінгу для представників бюджетних установ, комунальних та державних підприємств Надвірнянського району.
10 серпня 2018 року у Надвірнянській районній державній адміністрації за участю першого заступника голови РДА Богдана Зеленчука, керівника проекту Є-data Олександра Щелокова та координатора проекту Анастасії Розлуцької відбулось навчання для бухгалтерів району.
Захід відкрив Богдан Зеленчук, який привітав учасників тренінгу та висловив сподівання, що за результати зустрічі бюджетні установи зареєструються на сайті відповідно до Закону України «Про відкритість використання публічних коштів». Також він наголосив, що є низка об’єктивних причин, чому досі деякі організації не звітують про використані кошти, зокрема відсутність доступу до мережі інтернет.
Олександр Щелоков розповів про відкриті дані в Україні та їх розвиток, а також презентував статус проекту Є-data. На сьогодні бюджетні установи Надвірнянського району звітують на рівні 39%. Частина державних установ залишається незареєстрованими та не відкриває інформацію.
«Для нас важливо не тільки донесення інформації про портал, про зміни, особливості реалізації закону, важливо зрозуміти причини чому державні установи дотепер не зареєструвались на порталі Є-data. Наша робота не завершується тренінгами. Ми пишемо листи розпорядникам та одержувачам коштів, співпрацюємо з мінфіном, робимо аналітику щодо прозорості регіону, співпрацюємо з медіа та громадськістю, проводимо анкетування серед бухгалтерів», – підсумував тренер.
Під час тренінгу було розкрите питання видів звітності, термінів їх оприлюднення та відповідальності у разі недотримання закону. Також було презентоване покрокове створення «службового кабінету» на порталі Є-data та представлені допоміжні сервіси проектної команди Є-data: «ІНТРА», «Пошуково-аналітична система 007».
Анастасія Розлуцька розповіла про особливості створення та завантаження звітів та договорів у систему eData. Паралельно із виступом, учасники тренінгу ставили запитання до спікера щодо роботи на порталі та вели активну дискусію зі спікером. На завершення було проведене анкетування бухгалтерів щодо якості покращення роботи порталу «e-data.gov.ua». Найактивніші учасники тренінгу отримали подарунки від команди Є-data.
Тренінг «Нові можливості для роботи бухгалтера на порталі e-data.gov.ua» реалізується спільно з Міністерством фінансів України та з проектом «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH, за дорученням Урядів Німеччини та Великої Британії, за сприяння Надвірнянської районної державної адміністрації.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *