Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Лісівники підбили підсумки новорічної кампанії

Щороку лісогосподарські підприємства обласного управління беруть участь у новорічній кампанії з реалізації деревної зелені. У передноворічний період 2018-2019 рр лісівники Івано-Франківського ОУЛМГ реалізували 6 411 шт. новорічних дерев та 990 шт. гілок. До прикладу, у такий же період 2017-18 років лісогосподарські підприємства Прикарпаття реалізували понад 10 тисяч новорічних дерев.
Найбільше ялинок реалізували у ДП «Солотвинське лісове господарство» – 1 922 шт., ДП «Вигодське лісове господарство» – 1 тис. шт., та ДП «Брошнівське лісове господарство» – 523 шт. новорічних дерев.

Загалом у передноворічний період 2018-19 рр. лісгоспи Івано-Франківського ОУЛМГ реалізували ялинок та гілок на суму 701 185 грн, що на 210 тисяч менше, ніж торік.

Новорічні красуні мали захисні бирки електронного обліку, які унеможливлюють обіг дерев, отриманих незаконним браконьєрським шляхом. Бирка зі штрих-кодом містила інформацію про походження дерева – область заготівлі, назву лісозаготівельника та його підпорядкування. Завдяки цьому кожен покупець мав змогу особисто перевірити, де дерево виросло, ввівши штрих-код на сайті yalіnka.info, надіславши смс або ж зателефонувавши на цілодобові «гарячі лінії».

Також франківці мали можливість придбати зелених красунь у горщиках від ДП «Івано-Франківського лісового селекційно-насіннєвого центру» та ДП «Вигодське лісове господарство».

Крім того, у передноворічний період 2018 року працівники лісогосподарських підприємств посилили заходи з охорони лісового фонду. Так, лісові масиви патрулювали постійно діючі рейдові бригади, які провели понад 200 рейдів. На винуватців складено 21 адмінпротокол та стягнено штрафи за шкоду заподіяну лісу на 10 тисяч гривень.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *