Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

За премію імені В’ячеслава Чорновола змагаються автори 15 публіцистичних робіт

Держкомтелерадіо оприлюднив список творів, що надійшли на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу роботу в галузі журналістики в 2019 році.
Всього надійшло 15 творів. Це публікації в регіональних друкованих ЗМІ Одеської, Херсонської, Чернігівської, Кіровоградської, Львівської областей, телерадіопрограми, що вийшли в ефір в Дніпропетровській, Волинській областях, а також публіцистичні книги, надруковані в Києві, Вінниці, Івано-Франківську, та публікації в інтернет-виданнях.

За премію змагатимуться журналісти, письменники, науковці. Автори у своїх творах висвітлюють та осмислюють події далекої давнини та сучасної історії України. Наприклад, телевізійна робота Олени Каліновської «Революційний Дніпро» (телеканал «ДніпроTV», м. Дніпро) присвячена дослідженню історії міста і участі дніпрян у революційних подіях 1905-го, 1917-го років, Помаранчевої революції та Революції гідності. Прозаїки Вадим Вітковський та Микола Рябий у книзі «Вінниця – столиця Української Народної республіки» пишуть про події Української революції, під час якої Вінниця тричі ставала столицею УНР.

У циклі публікацій в «Новій газеті» (м. Кропивницький) Інна Данильченко оприлюднює спогади старожилів про Голодомор, розкуркулення, колективізацію. Через життєві історії пересічних українців віддзеркалюється історія Кіровоградщини та всієї України.

Також серед претендентів на премію – авторський колектив публіцистичного фільму «Вірю. Чекаю. Молюся» (студія «12-й кадр», м. Дніпро), у якому зібрані свідчення учасників російсько-української війни, колишніх військовополонених, їхніх рідних, сімей загиблих та зниклих безвісти бійців, психологів, волонтерів. Інша робота, висунута на здобуття премії, присвячена не менш болючій темі – окупації Криму та долям кримських татар, які стали вимушеними переселенцями і зараз живуть на Волині («Есе про Крим», телеканал «Нова Волинь», м. Луцьк, автор – Олена Собець).

Усі роботи, що надійшли на здобуття премії, передані на розгляд членів комітету з премії імені В. Чорновола.

З повним переліком висунутих на здобуття премії робіт можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо за посиланням

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=158337&cat_id=88994

Нагадаємо, що премія імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується щороку, починаючи з 2014 року, за твори, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національній свідомості та самобутності. Премія присуджується до дня народження В’ячеслава Чорновола – 24 грудня у розмірі 20 тисяч гривень.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *