Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

День відкритих дверей на виробництві «Гаврилівські солодощі»

З метою формування в старшокласників позитивної мотивації до трудової діяльності, свідомого вибору майбутньої професії, Надвірнянським районним центром зайнятості
24 квітня організовано та проведено для учнів Гаврилівської та Парищенської ЗОШ
І-ІІІ ступенів День відкритих дверей на виробництві ФОП Сем’янів І.В., яким виготовляють кондитерських виробів під торговою маркою «Гаврилівські солодощі».

З метою формування в старшокласників позитивної мотивації до трудової діяльності, свідомого вибору майбутньої професії, Надвірнянським районним центром зайнятості
24 квітня організовано та проведено для учнів Гаврилівської та Парищенської ЗОШ
І-ІІІ ступенів День відкритих дверей на виробництві ФОП Сем’янів І.В., яким виготовляють кондитерських виробів під торговою маркою «Гаврилівські солодощі».
Разом із учнями в екскурсії взяла участь вчитель трудового навчання Гаврилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Світлана Андрусяк.
Розпочала захід Ірина Гринишин – фахівець з питань зайнятості населення І-категорії словами: «Професій у світі дуже багато, кожна з них важлива. Проте у всі часи та у всіх народів цінувалась людина праці. Той, хто був здатен творити щось власними руками та досягав у цьому успіху, носи горде звання майстра», – наголосила фахівець. Насамперед, організація таких заходів має на меті допомогти випускникам зрозуміти зміст майбутньої професії, вимоги до працівників в умовах сьогодення реально оцінити свої здібностіі можливості.
Технолог виробництва Оксана Сем’янів, для якої виготовлення кондитерських виробів стало справою життя, розповіла присутнім про нелегку, але таку потрібну професію кондитера. Ця професія творча, оскільки кулінарні шедеври можна готувати за рецептом і без такого, виготовляючи як традиційні солодощі, так і вигадуючи нові, з незвичайними та оригінальними поєднаннями смаків і запахів. Необхідним професійним умінням у цій справі також є досконале знання обладнання та інструментів для роботи, їх правильне і безпечне використання. Важливе також естетичне оформлення готових виробів, тільки в цьому випадку десерт буде красивим і викликатиме позитивні емоції та бажання його придбати.
Школярі з великим інтересом розпитували про специфіку виготовлення різноманітних видів кондитерських виробів. Мали можливість побувати біля печей, тістозмішувачів та іншого обладнання, із задоволенням спостерігали за роботою кваліфікованих майстрів, що випікали круасани, тістечка, торти, рулети.
Під час заходу учні отримали загальні відомості про діяльність підприємства: його структуру, умови та режим роботи, асортимент продукції. Старшокласники відчули себе учасниками виробничого процесу, оскільки на їх очах відбувалося виготовлення кондитерської продукції – від замішування тіста, його випікання до формування та пакування.
Кульмінаційним моментом заходу було куштування смачної випічки та жваве обговорення неймовірно приємних вражень від побаченого.
 
Ірина Гринишин – фахівець з питань зайнятості населення І-категорії
відділу активної підтримки безробітних
Надвірнянського районного центру зайнятості
 
 

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *