Держпродспоживслужба інформує про протиепідемічні та карантинні вимоги під час відвідування гірськолижних курортів

Головне управління Держпродспоживслужби подає до уваги Пам’ятку щодо дотримання протиепідемічних та карантинних вимог під час відвідування гірськолижних курортів Івано-Франківської області.

Нагадуємо: 12 грудня 2020 року набрала чинності постанова КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236 щодо продовження карантину до 28 лютого 2021 року та запровадження посилених карантинних вимог в період з 8 по 24 січня 2021 року включно.

Даною постановою ЗАБОРОНЕНО проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів.

Однак ДОЗВОЛЕНА організації гірськолижного дозвілля (без роботи закладів громадського харчування та продажу алкогольних напоїв).

При відвідуванні гірськолижних курортів Івано-Франківської області необхідне дотримання таких протиепідемічних та карантинних вимог:

Заборонено перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Дистанція між туристами має бути не менше ніж півтора метри, обов’язкове носіння масок, баффів, шарфів у зонах очікування, біля кас, на підіймачах, не допускається скупчення людей.

Необхідно регулярно мити руки в теплій воді з милом та дезінфікувати спиртовмісним антисептиком.

На час карантину заборонено проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій.

Харчування туристів має здійснюватися за місцем проживання у години, відведені для сніданку, обіду і вечері. Заборонена  робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї  години наступної доби, крім надання послуг з харчування у готельному номері за замовленням клієнтів. Рекомендовано замовляти їжу в номер, адресну доставку їжі, харчування на виніс.

Необхідне регулярне провітрювання приміщень, де перебувають люди.

У лижній школі кількість учнів не має перевищувати 10 осіб. Забороняється об’єднувати групи та переводити учнів із однієї групи у іншу. Рекомендовано проведення індивідуальних занять. Інструктор та учні повинні дотримуватись масочного режиму та фізичної дистанції в 1,5 метри.

При чханні та кашлі необхідно дотримуватись «кашльового етикету». З метою мінімізації розповсюдження аерозолю необхідно прикривати ніс та рот носовою хусточкою, зігнутою рукою в лікті або одноразовою серветкою, яку необхідно знешкодити відразу після використання.

Необхідно правильно утилізувати використані одноразові маски у спеціально для цього визначені урни або контейнери.

У разі виникнення симптомів захворювання, таких як лихоманка, кашель, ломота в тілі тощо, неоюхідно залишитися вдома та утриматися від відвідувань місць скупчень людей.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *