Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Інформуємо про хід виконання Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження в Івано-Франківській області

Відповідно до Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження при внутрішньому обігу,  на 2020 рік передбачено провести  дослідження 1120  зразків.

З метою вивчення стану забруднення  харчових продуктів хімічними елементами, фосфорорганічними, хлорорганічними сполуками, мікотоксинами, радіонуклідами, перитроїдами. пестицидами, спеціалістами  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з початку року  відібрано 934 зразки.

За результатами  проведених лабораторних досліджень  за  показниками безпеки встановлено перевищення допустимого рівня нітратів у двох зразках  буряка столового, відібраного у ФГ « Фортуна» (с. Негівці, Калуський район) та  в капусті білокачанній ФГ «Дадів» (с. Насташине, Галицького району).

З метою не допущення на споживчий ринок небезпечної продукції, Розпорядженням Головного державного інспектора в Івано-Франківській області, операторам ринку ФГ «Фортуна» та ФГ «Дадів» заборонено  реалізацію  буряка столового  та капусти білокачанної відповідно в кількості  320 кг та 1300 кг, зобов’язано в 10 денний термін визначитись з подальшим поводженням  невідповідної продукції.

 

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *