Кабмін схвалив концепцію державних цільових програм розвитку овочівництва та картоплярства на період до 2025 року

21 жовтня рішеннями Кабінету міністрів України схвалено концепцію державної цільової програми розвитку овочівництва до 2025 року, яка спрямована на розвиток галузі овочівництва та забезпечення населення високоякісною овочевою продукцією.

Реалізація державної цільової програми розвитку овочівництва дозволить до 2025 року:

– підвищити ефективність та конкурентну спроможність овочівництва шляхом забезпечення в повному обсязі населення високоякісною, доступною за ціною продукцією;

– збільшити частку підприємств, які займаються виробництвом овочів, в тому числі сімейних фермерських господарств і сільськогосподарських кооперативів, а також створити відповідні спеціалізовані кластери.

На засіданні Уряду схвалено також концепцію державної цільової програми розвитку промислового картоплярства на період до 2025 року.

Реалізація Державної цільової програми розвитку промислового картоплярства дозволить до 2025 року:

– наростити обсяг виробництва високоякісної насіннєвої та продовольчої картоплі на промислових площах у сільськогосподарських підприємствах, зокрема насіннєвої картоплі в межах 456 тис. тонн та столової картоплі і сировинної картоплі на переробку в межах 1430 тис. тонн;

– поліпшити матеріально-технічну базу сільськогосподарських підприємств, що забезпечить попозицію картоплі, вирощеної в промислових підприємствах, на організований торгівельний ринок за стабільними цінами.

– збільшити частку підприємств, які займаються виробництвом картоплі, в тому числі сімейних фермерських господарств, сільськогосподарських кооперативів і спеціалізованих підприємств, які займаються виробництвом органічної продукції, а також створити відповідні спеціалізовані кластери.

Рішенням Уряду також затверджено порядок сертифікації органічного виробництва та/або обігу органічної продукції. Рішення запроваджує в Україні власну систему сертифікації органічного виробництва.

Прийнята постанова затверджує порядок сертифікації органічного виробництва та/або обігу органічної продукції, яким передбачається визначити:

– вимоги до сертифікації органічного виробництва та/або обігу органічної продукції;

– порядок видачі сертифіката, його дубліката та форму.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *