Представники Держпродспоживслужби разом з освітянами області обговорили питання забезпечення якісного та безпечного харчування дітей

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області і департаментом освіти, науки та молодіжної політика ОДА проведено нараду з керівниками органів управління освітою райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад та міст обласного значення за підсумками роботи в 2019 році.
Спеціалісти головного управління Держпродспоживслужби в області довели до учасників наради результати проведення паспортизації харчоблоків та націлили на плідну співпрацю з органами місцевого самоврядування задля покращення їх матеріально-технічного стану.

Особливу увагу було сконцентровано на виконанні вимог щодо організації безпечного харчування дітей, умов постачання продовольчої сировини, матеріально-технічного забезпечення харчоблоків, організації питного режиму, дотримання правил особистої гігієні, дотримання правил технологічного процесу приготування страв тощо.

Наголошено на обов’язковому врахуванні «Рекомендацій управлінням (відділам) освіти РДА, ОТГ, міських рад про включення до тендерної документації вимог при проведенні відкритих торгів щодо харчування дітей у закладах освіти в Івано-Франківській області», наданих головним управлінням.

З-поміж іншого, особливий акцент було зроблено на питанні запровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР, операторами ринку харчових продуктів в освітніх закладах, адже цю вимогу виконали лише у 18 шкільних та 19 дошкільних закладах освіти.

Крім того, під час наради обговорили стан виконання Указу Президента України від 07.12.2019 р. № 894 «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей», доручень Прем’єр-міністра України щодо безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної освіти та Плану заходів щодо покращення стану організації харчування в закладах освіти, затвердженого розпорядженням Івано-Франківської облдержадміністрації від 14.11.2019 р. № 582.

Для практичного застосування присутнім доведено розроблені спеціалістами головного управління матеріали та рекомендації з питань санітарного та харчового законодавства, а саме: «Рекомендації операторам ринку харчових продуктів, щодо застосування спрощеного підходу при впровадженні процедур заснованих на принципах системи НАССР», «Дорожна карта по застосуванню спрощеного підходу при впровадженні процедур заснованих на принципах системи НАССР для закладів торгівлі (малих магазинів, кіосків, палаток)» та інші.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *