Проаналізували питання організації якісного харчування учнів у загальноосвітніх школах області

Сьогодні на щотижневій онлайн-нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, яку провів заступник голови облдержадміністрації Віталій Федорів, проаналізували питання організації якісного харчування учнів у загальноосвітніх школах області.

Про проведену роботу доповідали посадовці департаменту освіти, науки і молодіжної політики облдержадміністрації та головного управління Держпродспоживслужби в області.
Участь в обговоренні питань взяв голова Надвірнянської районної державної адміністрації Володимир Пасько, заступник голови РДА Ярослав Гундяк та окремі керівники структурних підрозділів РДА.

Зазначалося, що на Прикарпатті стовідсотково забезпечені безкоштовним харчуванням за кошти місцевих бюджетів діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах; учні із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». Також у всіх районах надається безкоштовне харчування дітям, батьки яких є або були учасниками АТО (ООС), учні, яким надано статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти із багатодітних сімей та з інвалідністю. Загалом, безкоштовним харчуванням охоплено 17 відсотків від загальної кількості учнів області. Однак органам влади на місцях необхідно звернути увагу на вартість харчування, яке сьогодні коливається від 7 до 38 гривень.

Особливої уваги заслуговують харчоблоки, преважна більшість яких потребує технічного оновлення. Віктор Кімакович поінформував, що в область надійшла субвенція у розмірі близько 15 млн.с грн. для придбання обладнання, тому органам місцевого самоврядування необхідно передбачити у своїх бюджетах 10 відсотків співфінансування на такі потреби.
Віталій Федорів наголосив, що потрібно змінювати підходи до організації повноцінного і якісного харчування дітей, тому директори навчальних закладів повинні бути менеджерами, адже тільки у 78 закладах загальної середньої освіти організовано харчування за оновленим меню (3 і більше страв).
«Необхідно організувати відвідини навчальних закладів, у яких налагоджена робота згідно з новими стандартами.

Зокрема, вивчити досвід 23-ї школи-ліцею Івано-Франківська. Питання харчування – надважливе, адже це безпека дітей. Тому закликаю всіх, зокрема і батьків, приділяти особливу увагу кращій організації харчування», – підсумував Віталій Федорів.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *