Що варто знати, що розрахунки банківською картою були безпечними

У Національному банку радять при здійснені операцій із картками необхідно дотримуватись декількох простих правил.

1. Змінюйте PIN-код до картки:

  • регулярно: 1 раз щотримісяці;
  • ситуативно: якщо виникла підозра, що ще хтось його може знати.

2. Під час введення PIN-коду обов’язково прикривайте клавіатуру рукою, щоб його неможливо було зчитати за допомогою встановленої шахраями мікро-відеокамери. Створіть складний пароль до електронної пошти, соціальних мереж та інтернет-банкінгу.

3. Створюйте унікальний пароль для кожного інтернет-банкінгу, електронної пошти, соціальних мереж тощо.

Під час створення паролю не використовуйте:

  • загальновідомі комбінації паролей (наприклад, Qwerty12, Password123456, Admin1234 та подібні);
  • послідовне/зворотне написання символів або цифр;
  • особисту персональну інформацію (дата народження, адреса, номер телефону тощо).

4. Не розголошуйте всі реквізити платіжної картки та контролюйте рух коштів на рахунку.

16-значний номер карти – єдине, що ви можете повідомити телефоном.

Тримайте в секреті три цифри на звороті картки, коди (одноразові паролі) банків та мобільних операторів.

Підключіть SMS-інформування стосовно операцій з платіжною карткою.

Встановіть індивідуальні ліміти на операції з вашою платіжною карткою.

Використовуйте віртуальну картку для розрахунків в Інтернет. Перераховуйте необхідну суму з основної картки на віртуальну перед здійсненням покупки.

Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті – негайно телефонуйте до банку за номером, вказаним на звороті картки.

Більше інформації – на #ШахрайГудбай за посиланням https://bank.gov.ua/promo/stopfraud/

Потрапили в руки шахрая? Телефонуйте в Кіберполіцію – 0 800 505 170 або зверніться онлайн за посиланням https://cyberpolice.gov.ua/

Маєте сумніви щодо ситуації? Телефонуйте на гарячу лінію Національного банку України – 0 800 505 240.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *