Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

За вісім місяців поточного року виробництво валової продукції сільського господарства області зросло на 2,4 відсотки

Про це під час виїзного обласної семінар-наради з питань попередніх підсумків збирання ранніх зернових культур та прогнозу посіву озимих під урожай 2018 року, яка відбулася у Городенківському районі, повідомив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин.

Про це під час виїзного обласної семінар-наради з питань попередніх підсумків збирання ранніх зернових культур та прогнозу посіву озимих під урожай 2018 року, яка відбулася у Городенківському районі, повідомив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин.
Захід відбувся під керівництвом голови ОДА Олега Гончарука, за участю його заступників Марії Савки, Ярослава Паранюка, керівника апарату ОДА Романа Маланія, голів районних державних адміністрацій, керівництва департаменту агропромислового розвитку ОДА.
Посадовець зазначив, що агропромисловий комплекс Прикарпаття створює понад чверть валового регіонального продукту. Загалом у господарстві області працюють 759 агроформувань, з яких 507 – фермерські господарства та майже 260 тисяч особистих селянських господарств.
«Цьогоріч аграрії Прикарпаття засіяли 382 тис. га посівних площ, що на 12 тис. га більше, аніж минулого року, – наголосив Іван Андріїшин. – Зерновими культурами було засіяно 38 відсотків площ, технічними – 24, картоплею та овочами засаджено 18 відсотків земель, кормовими – 19. Ранні зернові культури зайняли площу 93,5 тис. га у всіх господарствах області».
Загалом, на переконання посадовця, цього року очікується вал зерна на рівні 773 тис. тонн. До речі, у порівнянні з 2000 роком валовий збір зерна зріс утричі.
Зросла і врожайність озимих культур, зокрема пшениці та ячменю. У сільськогосподарських підприємствах Івано-Франківщини вона склала по 59 ц/га. Найкращих результатів у розрізі районів досягли Городенківський, Калуський, Рогатинський, Тлумацький та Тисменицький райони.
  

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *