Збір урожаю основних сільськогосподарських культур господарствами Надвірнянського району в 2014 році

Господарствами усіх категорій району в 2014р. одержано 181,6 тис.ц зерна (включаючи кукурудзу) у вазі після доробки (на 44,7% більше, ніж у 2013р.), з них продовольчого – 62,3 тис.ц. Площі збирання зернових культур за рік розширено на 24,5%, урожайність зросла із 39,2 ц до 45,5 ц  з 1 га.Більше, ніж роком раніше, зібрано зернобобових культур (на 0,7%), ячменю (на 5%), жита (на 6,8%), гречки (на 6,9%), кукурудзи на зерно (на 42,8%), пшениці (у 2,3 раза); менше – вівса (на 4%). Сільськогос­подарськими підпри­ємствами вироблено 111,2 тис.ц зер­на (у 2 р.б., ніж  у 2013р.).
Ріпаку  з площі 0,4 тис.га зібрано 3,6 тис.ц або по 9,9 ц з 1 га; сої з площі 11 га зібрано 0,2 тис.ц або по 17,3 ц з 1 га.
Картоплі зібрано768,8 тис.ц або по 135ц з 1 газібраної площі, овочів – 95тис.ц (по 133 ц з 1 га).
На сільськогосподарські підприємства припадає 61,2% загального виробництва зернових культур, все виробництво ріпаку та сої. Господарства населення залишаються основними виробниками картоплі та овочів.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *