Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Травень 29, 2024

Увага! Штормове попередження!

До кінця дня 29 травня та протягом доби 30 травня очікується посилення південно-східного вітру 15-20 м/с, гроза, град (1 рівень небезпечності, жовтий).

30 – 31 травня – 01 червня місцями по області та місту збережеться 5-го (надзвичайно висока) та 4-го (висока) класів пожежна небезпека.

Аферисти користуються війною в країні, вводять громадян в оману та видурюють гроші, під приводом купівлі та продажу товару в мережі


Упастку шахраїв потрапив мешканець обласного центру. Як стало відомо, чоловік хотів придбати військову амуніцію та спорядження в мережі. В одній із соціальних мереж знайшов відповідне оголошення, зв’язався з продавцем та узгодив замовлення. Для отримання товару псевдо продавець запропонував заявникові здійснити передоплату. Та опісля повідомив, що кошти не надійшли, а відтак попросив повторити операцію. Довірливий чоловік виконав всі вказівки шахрая, однак обіцяного товару так і не отримав. Та й гроші йому ніхто не повернув.

Про це повідомляє  Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

За фактом шахрайських дій розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Для того, щоб не стати жертвою шахраїв, необхідно дотримуватися наступних правил:

– перевіряти інтернет-майданчики, які здійснюють продаж;

– варто перевіряти відгуки про товари, про продавців, з якими контактуєте у віртуальному просторі;

– коли товар надходить до поштового відділення, необхідно перевіряти його на відповідність сертифікації та заявленим якостям. Після цього можна сплачувати;

– користуйтесь послугою післяплати.

Якщо ви стали жертвою шахрайства та перерахували гроші на банківські, телефонні чи інші рахунки, процес ще можна зупинити. Найперше, необхідно звернутися до банку за номером вказаним на звороті картки та попросити скасувати платіж та заблокувати вашу платіжну картку.

Не дайте себе ошукати!

Україна уклала двосторонню безпекову угоду з Португалією

У Лісабоні Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру підписали двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Угода закріплює зобов’язання Португалії підтримувати Україну для відновлення її територіальної цілісності в межах кордонів 1991 року, включно з територіальним морем.

Португалія надасть щонайменше 126 мільйонів євро військової підтримки цього року.

Також вона підтверджує участь у коаліції F-16, міжнародній коаліції спроможностей морської безпеки, а також у програмі закупівлі боєприпасів великого калібру, зусиллях із розмінування та зміцнення морської безпеки.

Окремі блоки угоди присвячені двосторонній співпраці в галузі оборонної промисловості, розвідці, боротьбі з організованою злочинністю та пропагандою, а також протидії хімічним, біологічним, радіологічним та ядерним ризикам.

Україна та Португалія координуватимуть і зміцнюватимуть спільні зусилля для підтримки нашої країни на її шляху до майбутнього вступу в НАТО.

У блоці щодо політичного співробітництва йдеться про підтримку Української формули миру, притягнення агресора до відповідальності, посилення санкцій проти РФ та спільну роботу над створенням механізму надання компенсації за збитки, втрати або шкоду, спричинені російською агресією.

Португалія також зобов’язується продовжувати участь у Міжнародній коаліції за повернення українських дітей і сприяти досягненню цілей, викладених у Рамковому документі цієї коаліції.

Португалія стала 12-ю країною, із якою Україна уклала двосторонню безпекову угоду на виконання положень Спільної декларації G7, ухваленої у Вільнюсі 12 липня торік. До цього Україна підписала двосторонні угоди з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією та Бельгією.