Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Липень 19, 2024

Керівник управління з питань ветеранської політики ОДА Роман Примич візьме участь у інклюзивних змаганнях серед військових “Звитяга Нескорених”


Попри важкі травми, отримані на передовій, наші захисники демонструють силу українського дух та незламність воїнів, як от в цьому відео Роман Примич, керівник управління з питань ветеранської політики Івано-Франківської обласноі військової адміністрації.

Разом з командою однодумців Роман – постійних учасник змагань для ветеранів, бо, переконаний, що спорт додає витримки, фізичної та моральної. А ще – допомагає відновлюватись після поранень.

Так, вже 28 липня у Черкасах відбудуться інклюзивні змагання серед військових та ветеранів «Звитяга Нескорених». Головним суддею змагань буде чемпіон світу зі стронгмену Василь Вірастюк. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі “Фейсбук” повідомила голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Учасники зможуть спробувати свої сили в таких видах спорту:

  • жим лежачи на рази;
  • веслування на тренажері;
  • аеробайк;
  • ривок гирі.

Більше інформації – на сторінці управління з питань ветеранської політики ОДА .

А у вересні відбудеться національний відбір до міжнародних змагань для ветеранів Strong Spirit’s Game, який прийматиме туристичний комплекс Буковель.

 

Підтримка працевлаштування людей з інвалідністю


Уряд запровадив компенсаційні програми для роботодавців за працевлаштування людей з інвалідністю.

Так, роботодавці отримують такі види компенсацій:

– За облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Роботодавцям, які приймають на роботу людей з інвалідністю І та II груп й облаштовують під їхні потреби робочі місця, держава здійснює компенсацію.

За облаштування робочого місця для людини з інвалідністю І групи — до 106,5 тисяч гривень, для людини з інвалідністю II групи — 71 тисячу гривень.

– За працевлаштування зареєстрованих безробітних

За працевлаштування осіб з інвалідністю, які мають статус зареєстрованого безробітного, держава компенсує 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати (наразі це 8000 тисяч гривень). Загальний термін компенсації протягом року становить 6 місяців.

– За працевлаштування людей з інвалідністю, які мають статус внутрішньо переміщеної особи

Роботодавець, який працевлаштував ВПО з інвалідністю, може отримувати  компенсацію у розмірі мінімальної заробітної плати протягом 6 місяців.

З більш докладною інформацією про такі компенсації можна ознайомитися за посиланням.

Світлана Онищук взяла участь у першому координаційному брифінгу під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби


Ситуацію в енергосистемі країни та підготовку до нового опалювального сезону обговорили під час першого координаційного брифінгу за участю урядовців, міжнародних партнерів, представників від областей та органів місцевого самоврядування. До заходу долучилася голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, її заступник Вадим Созоник, керівник апарату облдержадміністрації Ярослав Дем’янчук, голови райдержадміністрацій та громад Прикарпаття.

Заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба зазначив, що брифінги проводять на виконання рішення президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Їх започаткували з метою своєчасного реагування на енергетичні виклики шляхом конструктивного діалогу та координації дій.

«Наша мета – постійне інформування про поточний стан енергосистеми України, про те, як відбувається відновлення обʼєктів, їхній захист та підготовка до опалювального сезону. Своєю чергою партнери мають розуміти, як використовується їхня допомога і які потреби має наша країна. Завдання влади сьогодні – зробити все, щоб у людей було стабільне світло та вода», – зазначив Олексій Кулеба.

Під час зустрічі також мовилося про:

  • перебіг ремонтних робіт і постачання резервної генерації на об’єкти критичної інфраструктури;
  •  презентовано цифрову платформу щодо систематизації наявних потреб та проєктів в енергетичному секторі, розроблену ПРООН;
  •  розповіли про програми кредитування та зменшення кількості дозвільної документації для підключення додаткової генерації.

Зокрема, у межах кредитної програми «5-7-9» Міністерство економіки запровадило проєкти з фінансування генерації для бізнесу на суму до 150 млн грн та для ОСББ і ЖЕК – до 5 млн грн. Також із 20 липня українці зможуть оформити кредит під 0% на сонячні та вітрові електростанції.

Зазначалось також, що найближчим часом запрацює урядова «гаряча лінія»  15-49 з питань енергетики.

До уваги жителів області


У період з 22 липня по 2 серпня 2024 року буде здійснено комплексну перевірку виконання вимог законів у сфері цивільного захисту та території Івано-Франківської області.

Під час проведення комплексної перевірки плануються відпрацювання ввідних завдань, що потребуватиме залучення сил швидкого реагування ( протипожежна техніка, карети швидкої медичної допомоги, екіпажі поліції, спеціалізована техніка АТ «Прикарпаттяобленерго», АТ «Івано-Франківськгаз» та інш.).

Просимо жителів області зберігати спокій та не заважати переміщенню спецтехніки.

Укрпошта доставляє ліки та медичні вироби за програмою “Доступні ліки”. Доставка безкоштовна


Укрпошта уклала договір з Національною службою здоров’я України за програмою реімбурсації на безоплатну доставку медпрепаратів за такими напрямами:

  • серцево-судинні та цереброваскулярні захворювання;
  • цукровий діабет 2-го типу;
  • хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів;
  • медичні вироби для визначення рівня глюкози в крові;
  • нецукровий діабет;
  • розлади психіки та поведінки;
  • епілепсія;
  • хвороба Паркінсона.

Як і в звичайній аптеці із договором з НСЗУ, препарати можна отримати безоплатно або з доплатою за електронним рецептом.

Важливо! Наркотичні препарати та інсуліни не підлягають замовленню та доставці через Укрпошту!

Скористатися послугою “Укрпошта.Аптека” можуть всі жителі України, зокрема на прифронтових територіях, де доступ до ліків ускладнений.

Як замовити ліки?

  • Переконайтеся, що ви маєте дійсний електронний рецепт. Якщо він виписаний понад 30 днів тому, зв’яжіться зі своїм лікарем для отримання повторного рецепта.
  •  Зателефонуйте до контакт-центру Укрпошти за номером 0 800 300 545 та слідуйте підказкам у голосовому меню для зв’язку з фахівцем.
  •  Назвіть оператору номер електронного рецепту (16 цифр) та додатково 4 цифри коду його погашення, виберіть препарат із запропонованих. Оформіть замовлення: назвіть контактні дані та адресу доставки.
  •  Далі сформоване замовлення буде надіслано клієнту до найближчого відділення за послугою “Укрпошта Експрес”.
  •  Щойно посилка буде готова до видачі, замовник отримує смс-повідомлення.

Щоб перевірити, чи правильно укомплектовано замовлення, можна оглянути посилку під час отримання. Терміни доставки — до трьох днів між обласними центрами (без урахування дня відправлення).

Доставка ліків за програмою “Доступні ліки” є безоплатною.

Нині програма включає 532 найменування ліків та медичних виробів. Детальніше про всі напрями програми за посиланням: https://cutt.ly/DehIKf23.

Окрім препаратів за програмою “Доступні ліки”, можна також замовити будь-які інші рецептурні і безрецептурні лікарські засоби, які Укрпошта доставить до найближчого відділення.

«Встановіть новий застосунок банку»: попереджаємо про нову кібершахрайську схему


Аферисти представляються працівниками однієї з банківських установ та повідомляють, що старий мобільний застосунок нібито перестав працювати й необхідно завантажити новий.

Про це повідомляє  Міністерство внутрішніх справ України.

Як діють зловмисники?

  • Розсилають фішингові посилання для завантаження з фейкового чат-бота та отримують дані клієнтів банку.
  • Надалі шахраї переконують назвати комбінацію, що надійшла від справжньої служби підтримки та викрадають кошти з акаунтів онлайн-банкінгу.

Як вберегти себе?

  • Не довіряйте дзвінкам та повідомленням з невідомих номерів.
  • Не передавайте стороннім особам коди, що надходять. Працівники банку ніколи не запитують особисті дані клієнтів.
  • Переконайтеся та перевірте інформацію на офіційних сторінках банку.

Якщо все-таки з вами трапилася неприємна ситуація — негайно заблокуйте картку, зателефонуйте до служби підтримки банку та зверніться до поліції.

Бережіть себе та не дайте себе ошукати!