Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Липень 23, 2024

Світлана Онищук: У літні сонячні дні є чудова нагода оздоровитися та відпочити для дітей

40 хлопчиків та дівчаток із родин військовослужбовців  Заболотівської територіальної громади сьогодні побували у Буковелі, де їх приймав відпочинковий комплекс «Voda Club». Про це розповіла Світлана Онищук  на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі “Фейсбук”.

Впродовж дня для дітей організовували активне дозвілля, а також передбачили харчування.

Очільниця області сьогодні теж побувала у «Voda Club», поспілкувалася з дітьми та матерями, які їх супроводжували.

“Висловлюю слова вдячності нашим партнерам, які приймають на відпочинок родини захисників. Також недавно у  «Voda Club» відпочивали переможці нашого першого обласного творчого конкурсу «Серцем єдиним, ми – Україна!». Загалом упродовж літа заклад вже прийняв більше сотні дітей, – зауважила Світлана Онищук. – Навіть у такі складні для країни часи у дітей повинно бути щасливе дитинство. А відпочинок з друзями в горах – те, що може подарувати багато яскравих і радісних емоцій”.

Світлана Онищук: Розвиток альтернативних джерел генерації енергії має стати складовою української енергосистеми


Днями запрацювала урядова програма безвідсоткового кредитування населення, ОСББ та ЖБК «Доступні кредити 5-7-9», яка дає можливість придбати обладнання для генерації енергії з альтернативних джерел та установок для її зберігання.

  Для приватних домогосподарств є можливість скористатись кредитом до 480 тис. гривень на закупівлю сонячних панелей з системами накопичення енергії та вітрових установок.

Йдеться поо пільгове кредитування під 0%. Держава повністю компенсовує відсоткову ставку впродовж 10 років.

Для ОСББ та ЖБК пропонують

кредит до 5 млн гривень на 5 років.

 Відсоткова ставка — 7%.

За ці кошти є можливість купити та встановити генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел, а також установки зберігання та допоміжне обладнання.

 Програма працюватиме у комбінації із програмою «ГрінДІМ», відповідно до якої ОСББ та ЖБК зможуть отримати компенсації до 70% вартості проєкту після його реалізації.

 Уряд нещодавно також розширив програму  «Доступні кредити 5-7-9%» для бізнесу на відновлення енергетичних спроможностей.

Минулого тижня вже видано перший кредит на придбання та встановлення сонячної електростанції, що здатна забезпечити електроенергією приблизно 360 квартир.

Консультації стосовно державної програми можна отримати на урядовій «гарячій лінії» з питань енергетики «СТРУМ», яка запрацювала днями

Наші земляки здобули найбільше нагород на XIII всеукраїнському турнірі з боротьби вільної серед юніорів


Про це повідомила голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук на своїй сторінці у Facebook.

Змагання, які були присвячені ветеранам боротьби Прикарпаття та полеглим захисникам, зібрали близько 150 юних спортсменів з різних куточків країни.

Вони боролись за першість у десятьох вагових категоріях. До фіналу увійшли найбільше представників саме з нашої області. За підсумками змагань прикарпатські спортсмени вибороли 1-ше загальнокомандне місце і здобули чотири золоті, п’ять срібних та одну бронзову нагороди.

Бронювання в Дії : Відповіді на популярні запитання


Замість перевірок вручну тижнями, кілька автоматичних — у реєстрах. Два дні як запустили бронювання через Дію для працівників з критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони.

Сервіс усуває людський фактор та пришвидшує процес до години. Відповідаємо на популярні запитання про бронювання через Дію  в каруселі  гортайте.

Послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством оборони та Міністерством економіки за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev. Партнер проєкту — Фонд Східна Європа.

За сприяння Івано-Франківської ОВА відбудеться благодійний аукціон на підтримку ЗСУ


В Івано-Франківську відбудеться благодійний аукціон на підсилення захисників із 50 полку імені полковника Семена Височана Національної гвардії України  за сприяння голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук.

 

Реквізити для зарахування благодійних внесків для Івано-Франківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України

ЄВРО

Intermediary bank

RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL AG,

VIENNA AUSTRIA

SWIFT: RZBAARWW

Bank beneficiary

UKREXIMBANK JSC

KYIV UKRAINE

SWIFT: EXBSUAUX

Beneficiary

IBAN

Ivano-Frankivsk r.o. RCSU найменування UA593223130000026008000050684 поточний рахунок

Призначення платежу

Благодійний аукціон

ЄВРО

Intermediary bank

UniCredit Bank AG,

Munich Germany

SWIFT: HYVEDEMM

Bank beneficiary

UKREXIMBANK JSC

KYIV UKRAINE SWIFT: EXBSUAUX

Beneficiary

IBAN

Ivano-Frankivsk r.o. RCSU найменування UA593223130000026008000050684 поточний рахунок

Призначення платежу

Благодійний аукціон

ДОЛАРИ США

Intermediary bank

Citibank N.A.

NEW YORK USA

SWIFT: CITIUS33

Bank beneficiary

UKREXIMBANK JSC

KYIV UKRAINE

SWIFT: EXBSUAUX

Beneficiary

IBAN

Ivano-Frankivsk r.o. RCSU найменування UA593223130000026008000050684 поточний рахунок

Призначення платежу

Благодійний аукціон

ГРИВНЯ

Отримувач

МФО

ЄДРПОУ

IBAN 

Івано-Франківська ОО ТЧХУ

322313

02940204

UA593223130000026008000050684 поточний рахунок

Призначення платежу

Благодійний аукціон

Додаткова фінансова підтримка для вступників


Відтепер шансів вступити на освітню програму в омріяному закладі стало більше: студенти, які претендують на навчання саме на контракті, матимуть змогу отримати державний грант, який покриє від 15 тис. грн і більше від вартості їхнього навчання. Таке рішення ухвалено сьогодні урядом.

Розмір гранту визначатимуть індивідуально — за результатом НМТ та з урахуванням коефіцієнту спеціальності.

Вступ на бюджетну форму залишається без змін: якщо вступник / вступниця проходить на бюджетне місце, держава оплачує повну вартість навчання.

Детальніше про можливість та алгоритм отримання гранту читайте на картках.

 Ознайомитися докладніше також можна за покликанням: bit.ly/3Wtpyc8

Продовжуємо впроваджувати важливі механізми для підтримки українських студентів!

Увага! Важливо! Викриття спроб противника розгорнути мережу орієнтовних на молодь каналів у соцмережах і месенджерах, які закликають до вчинення диверсій та терактів


Із появою мережі Інтернет життя населення змінилося – як позитивно, так і негативно.

Із початком російського вторгнення та повномасштабної війни ворог активно використовую різні форми та види пропаганди, що неабияк впливає на українське суспільство.

У зв’язку з останніми подіями та зростанням активності ворожих сил, закликаємо вас бути обачними та уважними в соціальних мережах і месенджерах. Противник намагається залучити молодь до небезпечних дій через різноманітні канали та групи, що закликають до вчинення диверсій та терористичних актів.

Ми зацікавлені у викритті цих спроб та зобов’язані попередити вас про серйозні наслідки.

Будьте уважними до контенту, який ви бачите та розповсюджуєте. Завжди перевіряйте джерела інформації та не піддавайтеся на провокації.

Пам’ятайте, що відповідальність за такі дії настає з 14 років. Кримінальна відповідальність є невідворотною, і кожен, хто вчинить такі злочини, понесе покарання відповідно до закону.

Як уникнути небезпеки в соцмережах?

Користуйтесь лише офіційними та перевіреними каналами.

Уважно відслідковуйте ваших підписників і друзів у соцмерех. Чітко продумуйте контент, який ви розміщуєте чи яким ви ділитеся у своїх стрічках.

Якщо ви помітили підозрілі канали або отримали небезпечні пропозиції, негайно повідомте про це відповідним органам .

Залишайтесь пильними та дбайте про свою безпеку!

Наша команда готує ще чотири нові безпекові угоди для України – звернення Президента


Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Короткі підсумки цього дня.

Наша команда готує ще чотири нові безпекові угоди для України. Вже найближчим часом ми розпочнемо перемовини й маємо доволі оперативно підготувати документи до підписання. Це для нас і оборонна підтримка, це для нас і фінанси, і гуманітарна взаємодія. Вже тоді буде майже 30 таких угод із нашими партнерами. І ми ставили собі завдання, щоб це були різні країни – не лише країни НАТО. Але всі – однаково готові допомагати нам у захисті спільних цінностей. І це буде. Хоч би що відбувалось у світі, нам потрібні свої інструменти для підтримки наших людей, для підтримки нашої держави, свої безпекові домовленості, які працюватимуть за будь-яких умов. Саме так ми і рухаємось.

І найголовніше за сьогодні: я хочу подякувати всім нашим людям – усім нашим рятувальникам ДСНС України, які працюють для захисту життів людей у різних наших регіонах – і в тилу, і в прифронтових та прикордонних районах України. Ті, хто завжди, за будь-яких обставин, після російських ударів та обстрілів прибуває на місце та робить абсолютно усе, щоб допомогти якнайшвидше. В усіх регіонах зберігається функціональність наших державних служб. Особливо відзначу працівників ДСНС України на Харківщині – увесь колектив рятувальників області. А окремо – Андрія Сидорченка, Євгена Попова, Максима Гунька, Віктора Коваля, Сергія Лисицю. Дякую вам і всім вашим колегам! Також – ДСНС України на Херсонщині: усі працівники управління, а особливо – Іван Смоленський, Тарас Старищак, Сергій Ячменьов, Владислав Пилипенко й Олександр Васечко. Дякую вам! І наша Сумщина – регіон, який, на жаль, теж постійно страждає від російського терору. Але й там, як і всюди, наші рятувальники завжди допомагають. Дякую всьому колективу Головного управління ДСНС України на Сумщині, а особливо – Ярославу Самойленку, Олегу Морозу, Андрію Щеннікову, Андрію Покидюку, Олександру Клочкову та Руслану Пилипцю.

Дякую всім, хто захищає нашу державу, наших людей, наші українські інтереси!

Дякую всім у світі, хто нам допомагає!

Слава Україні!