Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Липень 29, 2024

Пожежна небезпека

 

Протягом доби 30 липня по області та місту очікуються пориви північно-західного вітру 15-20 м/с. ( 1 рівень небезпечності, жовтий). 30 липня на території області та міста очікується надзвичайна (5 класу)  пожежна небезпека.

 

Підсумки пів року Зроблено в Україні: 50 млрд гривень кредитів, 350 млн гривень грантів на переробку і 100 млн гривень компенсацій за вітчизняну сільгосптехніку


«Зроблено в Україні» — в цифрах:

 «Доступні кредити 5-7-9%» — видано 13,4 тис. пільгових кредитів на 50,8 млрд гривень. З них 9,4 млрд грн — на інвестиційні проєкти;

  Програма компенсацій аграріям за придбання техніки та обладнання українського виробництва — аграріям нараховано 100 млн гривень компенсації, а у програмі беруть участь 115 підприємств машинобудування;

 Програма «Шкільний автобус» — придбано перші 36 автобусів;

 Грантова програма на розвиток переробних підприємств — за пів року видано грантів на 349,5 млн гривень;

 Програма «Власна справа» — за пів року майже 5689 переможців отримають 1,4 млрд гривень та створять 11 тис. нових робочих місць;

 Програма грантів для ветеранів та другого з подружжя — з початку року визнано 592 переможці, які отримають 284 млн гривень;

 Програма доступного іпотечного кредитування єОселя — з початку року було надано понад 5,2 тис. кредитів на загальну суму 8,9 млрд гривень;

 Підтримка несировинного експорту — ЕКА України підтримало експорту на 4,8 млрд гривень та збільшило обсяги підтримки експорту майже у 2,5 раза;

Окрім цього, є перша інвестиційна угода за програмою компенсацій від держави, яка готується до підписання. Ще три інвестиційні проєкти подано на оцінку Мінекономіки. Два інші проєкти пройшли другий етап оцінки. Ще п’ять — готують пакети документів, щоб податися на розгляд до Мінекономіки.

Також відкрито регіональні офіси «Зроблено в Україні» — 17 офісів у 14 регіонах України. В офісах для малого і мікробізнесу доступні також консультації щодо програм підтримки.

Державний архів області незабаром розпочне масштабне оцифрування архівних документів


Державний архів Івано-Франківської області та корпорація FamilySearch International (США) вже незабаром розпочнуть масштабне оцифрування архівних документів.

Результатом взаємодії Державної архівної служби України, Державного архіву Івано-Франківської області та корпорації FamilySearch International (США) стала можливою реалізація масштабної програми з оцифрування документів Івано-Франківської області.

В рамках цієї програми планується оцифрувати 68 фондів, що містять 74 тис. 442 справ, а це попередньо 2 млн 541 тис. 279 сканкопій архівних документів генеалогічного характеру.

26 липня 2024 р. до Державного архіву Івано-Франківської області надійшло обладнання від FamilySearch International (США) – два сканери для оцифрування документів Національного архівного фонду, які зберігаються в Державному архіві Івано-Франківської області.

Світлана Онищук: В Івано-Франківську створено перший в Україні Центр захисту прав людини


Світлана Онищук побувала на відкритті Представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини в Івано-Франківській області. Керівниця області привітала на Прикарпатті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, який сьогодні стоїть на захисті прав та свобод українців.

Проєкт реалізовано у результаті співробітництва між Регіональним представництвом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області, Представництвом Агентства ООН у справах біженців в Україні та БФ «Рокада».

Варто зазначити, що у Центрі працюватимуть:

  • консультаційний центр з дитячим простором, де малеча зможе перебувати, допоки батьки вирішують свої питання;
  • громадський простір для проведення локальних заходів, воркшопів, круглих столів, діалогових зустрічей щодо питань захисту прав людини;
  • представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини;
  • експерти, координатори проєктів, що реалізуються на Прикарпатті у співпраці Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та міжнародних організацій.

У співпраці з органами місцевого самоврядування, з міжнародними партнерами та донорами працюємо задля підтримки людей, які сьогодні цього потребують.

Україна має силу, щоб досягати своїх цілей – звернення Президента

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні передусім варто відзначити дві наші бойові бригади: 25-ту окрему повітрянодесантну Січеславську бригаду, що воює на Покровському напрямку, та 95-ту окрему десантно-штурмову бригаду, яка воює на Торецькому напрямку. Обидві бригади за цей тиждень і за багато інших тижнів цієї війни проявили себе надзвичайно – надзвичайно сильно й результативно. Воїни, я дякую вам за вашу стійкість та за вміння знищувати окупанта саме так, як потрібно для збереження України. Дякую кожному солдату, сержанту та офіцеру 25-ї та 95-ї бригад, а також усім іншим нашим бойовим підрозділам – кожному воїну, – які на різних ділянках фронту однаково повністю виконують бойові завдання й захищають позиції та допомагають побратимам на позиціях поруч. Украй складно на донецьких напрямках, і саме на Покровському протягом цих тижнів найбільша кількість російських штурмів – найбільш жорсткі ворожі атаки. Саме там. Кожен, хто зупиняє ці російські удари та знищує цей російський ударний потенціал, виконує одну з найважливіших місій у цій війні.

Також хочу відзначити сьогодні наших воїнів, які забезпечують українську далекобійність. А саме – 9-й департамент ГУР: влучність на дистанції майже 1800 кілометрів від нашого кордону. Дійсно дуже вагомо! Дякую вам за це. Також дякую воїнам СБУ.

Говорив із Головкомом Сирським щодо наших дій і зараз, і на найближчу перспективу. Україна має силу, щоб досягати своїх цілей. Вдячний усім, хто своєю силою це забезпечує.

І ще одне. Сьогодні в Україні згадуємо про наших людей, які були вбиті російськими нелюдами в Оленівці. Один із найстрашніших російських злочинів цієї війни. Росія повинна за це відповідати. І буде. І немає такого варіанту розвитку подій, за якого вбивці залишаться безкарними.

Вічна пам’ять усім нашим людям, які були вбиті окупантом.

Слава всім, хто б’ється й працює заради нашої держави. Обов’язково захистимо нашу Україну.

Слава Україні!