Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Серпень 5, 2024

Як не стати жертвою торгівлі людьми: 5 правил безпеки


Торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

Мільйони людей стають жертвами цього жахливого злочину, що не залежить від соціального, економічного чи культурного середовища.

На жаль, Україна також стикається з цією проблемою через воєнний стан, збільшуючи ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами. Змушені переїжджати із зони бойових дій в інші регіони або за кордон, багато громадян стають вразливими перед зловмисниками, які можуть використовувати їх.

Як не стати жертвою торгівлі людьми. Запам’ятайте і розкажіть своїм рідним та друзям про 5 правил безпеки!

  1. Надавайте документи лише офіційним особам, збережіть їх електронні копії
  2. Повідомляйте близьким про деталі поїздки
  3. Не віддавайте нікому мобільний телефон
  4. Повідомляйте рідним про місце перебування та роботи. Домовтесь про кодове слово, яке повідомить, що ти в небезпеці
  5. Приймайте допомогу лише від офіційних організацій та перевірених осіб

Державний архів області оприлюднить архівні документи з нагоди 110-ї річниці з часу утворення Легіону УСС


Завтра, 6 серпня 2024 р., в читальному залі Державного архіву Івано-Франківської області відбудеться відкриття тематичної виставки: «Ех, Стрільці Січовії, хто вас нині згадає, хто вустами торкнеться шовку ваших знамен» присвячена 110-й річниці з часу утворення Легіону Українських січових стрільців.

Переглянути документи можна буде за адресою:  м. Івано-Франківськ, вул. Сагайдачного, 42а.

Держслужба для ветеранів: Мінветеранів запустило е-Карту вакансій для ветеранів та ветеранок

Міністерство у справах ветеранів України запустило е-Карту вакансій державної служби та органів місцевого самоврядування для ветеранів та ветеранок.

Cервіс уже доступний на веб-платформі е-Ветеран — https://eveteran.gov.ua/ та візуалізує інформацію про вакансії державних органів, органів місцевого самоврядування та військових адміністрацій по всій Україні.

Мета — полегшити ветеранам та ветеранкам війни процес пошуку роботи та сприяти їхньому працевлаштуванню на державну службу.

Користувачі можуть обрати для себе вакансії у різних регіонах країни, а також отримати детальну інформацію про функціональні обов’язки, вимоги до кандидатів, рівень заробітної плати та контакти для зворотного зв’язку, перейшовши до вкладки “Таблиця”.

До слова, сьогодні у Мінветеранів понад 17% штату – це ветерани і ветеранки, члени їхніх родин і сімей загиблих, діючих військовослужбовців, колишні військовополонені.

Станом на 5 серпня на е-Карті розміщено 170 вакансії, з них 92 – на державній службі, 37 — в органах місцевого самоврядування, 41 – у військових адміністраціях. Вакансії оновлюються в реальному часі, щоденно, забезпечуючи актуальність інформації.

Розробка е-Карти вакансій здійснювалась у співпраці з Національним агентством України з питань державної служби (НАДС) та Міжнародною організацією з міграції (МОМ).

Світлана Онищук: Працюємо далі для наближення справедливої перемоги України


За кошти обласного бюджету в рамках цільової програми мобілізаційної підготовки передали для 52 стрілецького батальйону

  • 5 квадрокоптерів DJI MAVIC 3 вартістю понад 367 тисяч гривень.
  • Ще 4 fpv-дрони вартістю 56 тисяч гривень передали для 453 окремого піхотного батальйону, де служать чимало наших земляків. Їх придбали працівники апарату Івано-Франківської ОДА за власний кошт.

Про це повідомила Світлана Онищук на своїй сторінці у Facebook.

До речі, працівники обласної військової адміністрації постійно долучаються до підтримки наших оборонців. Підсилення нашого війська, яке щодня бореться за вільне майбутнє українського народу, – завдання #1.

Уряд ухвалив Постанову, що дає старт запровадженню фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб


Фахівець із супроводу — це перша особа, яка зустрічає ветерана після повернення в громаду, забезпечує інформаційну підтримку, консультує щодо статусів, пільг, послуг, житла, реабілітації, працевлаштування та іншого.

Ухвалений документ визначає механізм забезпечення діяльності фахівців із супроводу, вимоги до кандидатів, організацію їхньої професійної підготовки, умови роботи та функціонал.

“Інститут супроводу та підтримки ветеранів в країнах НАТО — є одним із пріоритетів. Україна впроваджуватиме цю практику, адже вона не тільки відповідає євроінтеграційним процесам, а й є дієвим інструментом відновлення та адаптації ветеранів і ветеранок. Невдовзі ми оголосимо початок прийому заяв від кандидатів на ці посади. Кожен такий фахівець застосовуватиме індивідуальний підхід. У середньому опрацьовуватиме до 35 кейсів”, — розповів в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Володимир Зеленський: Це дійсно реальність, реальність у нашому небі – F-16 в Україні


Літаки F-16 уже в Україні. Про це в День Повітряних сил Збройних сил України заявив Президент Володимир Зеленський.

Винищувачі F-16, МіГ-29 та Су-27 пролетіли в небі під час церемонії привітання воїнів.

Володимир Зеленський зазначив, що зараз – новий етап у розвитку Повітряних сил ЗСУ. Україна багато зробила для того, щоб вони перейшли на новий стандарт авіації – на західну бойову авіацію.

 

«Ми провели сотні зустрічей та перемовин, щоб зміцнити можливості нашої авіації, зміцнити можливості нашої ППО, наших Сил оборони. Ми часто чули у відповідь слово «неможливо», але все ж ми зробили можливим те, що було нашою амбіцією, нашою оборонною потребою, а тепер це – дійсно реальність, реальність у нашому небі. F-16 в Україні. Ми забезпечили це», – сказав Президент.

Він наголосив, що кількості літаків F-16 та навчених пілотів поки що недостатньо. Україна очікує на додаткові винищувачі від країн-партнерів, а наші пілоти й інженери продовжують проходити відповідні навчання та тренування.

Президент також зауважив, що слід працювати над тим, щоб країни-сусіди збивали російські ракети, які летять у їхньому напрямку.

«Такої коаліції нам на сьогодні дуже не вистачає. Бо це велика відповідальність для однієї країни-сусіда – допомагати нам збивати ракети. Хоча я вважаю, що це, безумовно, треба було зробити давно. Я думаю, що є ще такий інструмент – щоб країни НАТО проговорили з Україною можливості такої невеличкої коаліції країн-сусідів, які будуть збивати ракети ворога», – резюмував Володимир Зеленський. 

Глава держави доручив українським дипломатам підготувати з Північноатлантичним альянсом зустріч у форматі Ради Україна – НАТО для обговорення цього питання.