Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Вересень 8, 2024

Надвірній 435 років!!!

Цьогоріч Надвірній виповнюється 435 років.
У центрі міста, на майдані Шевченка, відбулись урочистості з нагоди 435-ї річниці з дня заснування Надвірної. Право внести Державний прапор України, прапор Збройних Сил України та прапор міста було надано ліцеїстам Прикарпатського військово-спортивного ліцею, а також учасники заходу спільно виконали Державний гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у війні.
Духовенство міста молилося за Україну та за Надвірну. В межах заходу всі охочі мали можливість оглянути виставку творчих робіт учнів Надвірнянської художньої школи «Небожителі».
Опісля відбулася церемонія нагородження Почесними подяками, відзнаками з нагоди 435-річчя міста військових, ветеранів, волонтерів, медиків, освітян, представників сфери культури, спортсменів і молоді, громадських організацій, представників установ міста, комунальних установ, підприємств.
У заході взяли участь військові, керівництво районної військової адміністрації, районної та міської влади, жителі Надвірної.
«Надвірна – це місто, яке є гостинним до друзів та вкрай небезпечне для ворогів. Історія міста нічого не варта без тих, хто її творить – без жителів. Дорогі надвірнянці, Ви робите неповторну атмосферу затишку та комфорту у Надвірній. На превеликий жаль, уже третій рік ми відзначаємо День міста в умовах російсько-української війни. На жаль, великою ціною. Щиро переконаний, що після нашої Перемоги, тут, на майдані Шевченка, ми відзначатимемо День міста уже з нашими воїнами, які повернуться з фронту. Щиро бажаю нам Перемоги! Слава місту Надвірна! Слава Збройним Силам! Слава Україні!», – зазначив начальник Надвірнянської РВА Петро Хмельовський.
Завершили відзначення концертом військових духових оркестрів Національної Гвардії України та наших славних «Едельвейсів» 10 ОГШБ, які виконали патріотичні пісні.
Головним акцентом заходу з нагоди річниці з дати заснування нашого міста, є Подяка усім нашим захисникам за те, що виборюють свободу нашої країни.

Привітання Світлани Онищук з 435-річчям Надвірної


435-річчя з часу заснування сьогодні відзначає Надвірна! Це місто зі славною історією, багатою культурою та самобутніми традиціями.

Надвірнянці і сьогодні продовжують примножувати надбання предків та самовіддано відстоюють Україну у час повномасштабної війни. Саме Надвірна  однією із перших надала прихисток внутрішньо переміщеним людям, тут активно працюють численні волонтерські організації, які не припиняють підсилювати наше військо. Дякуємо усім надвірнянцям, які захищають цілісність нашої держави на передовій, а у тилу займаються лікуванням та реабілітацією наших воїнів. Навіть попри війну у Надвірній реалізовують чимало розвиткових проєктів, що підсилюють як громаду, так і область загалом.

Вітаю Надвірну з днем міста. Щиро бажаю містянам та гостям краю усіх гараздів, достатку та миру. А головне – Перемоги України!