Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Вересень 10, 2024

Прикарпатський університет – учасник пілотного проєкту з розширення автономії закладів вищої освіти


Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив, що уряд ухвалив рішення про реалізацію експериментального проєкту, що стосується розвитку автономії деяких закладів вищої освіти через розширення повноважень наглядових рад і зміну системи врядування в університетах.

Учасниками пілотного проєкту будуть такі вищі навчальні заклади:

  1. Національний авіаційний університет (після завершення реорганізації – Державний університет «Київський авіаційний інститут»)
  2. Запорізький національний університет
  3. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

 

Членів наглядових рад відбиратиме конкурсна комісія, яка складатиметься з провідних українських та закордонних експертів. Комісію сформують найближчим часом.

В ОДА відбувся пресбрифінг щодо призову під час мобілізації в умовах війни


Сьогодні у медійному центрі обласної державної адміністрації відбувся пресбрифінг заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з психологічної підтримки персоналу, підполковника Юрія Мухіна.

Юрій Мухін розповів про роботу обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки, заходи загальної мобілізації військовозобов’язаних на Прикарпатті. Зауважувалося, що в умовах повномасштабної війни з росією всі зусилля спрямовані на комплектування сил оборони України. Основний спосіб комплектування в умовах воєнного стану – призов за мобілізацією.

«Ці заходи є загальною необхідністю для захисту суверенітету та територіальної цілісності України. Особливо зараз, коли на лінії зіткнення точаться запеклі бої, коли наші воїни завдають ворогу значних втрат. І для нашої країни, для нашої перемоги потрібні сформовані бойові бригади ЗСУ, озброєні сучасною технікою. Особовий склад цих бригад проходитиме навчання під керівництвом командирів та інструкторів, загартованих війною», – зазначив Юрій Мухін.

Детальніше про важливість призову, умови проходження призову резервістів і військовозобов’язаних під час мобілізації дивіться у відео.

НБУ спільно з Superhumans Center запускає щорічну благодійну акцію #SuperCoins


 Усі зібрані кошти підуть на допомогу українським військовим, які постраждали внаслідок бойових дій.

“Звичайні монети, які ми щодня тримаємо в руках, можуть стати рятівною підтримкою для тих, хто цього потребує, та допомогти повернути суперможливості нашим героям. Звертаюся до молоді, педагогів та усіх громадян загалом: підтримайте українських військових, які втратили кінцівки, зробіть їх адаптацію простішою. Кожна зібрана монета здатна поліпшити життя тих, хто віддав частину себе заради України. Долучайтеся до збору коштів і разом творіть добро!”, – закликав заступник Голови НБУ Олексій Шабан.

Як долучитися?

Якщо маєте бажання підтримати наших супергероїв, зберіть монети номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень і з 09 вересня до 29 листопада 2024 року  принесіть їх до найближчого відділення одного з банків-партнерів акції: ПриватБанкОщадбанкПУМБ.

Банк перерахує ці кошти на рахунок фонду Superhumans Center.

До акції можна долучатися як індивідуально, так і колективом. 

Організовуйте збір у ваших закладах освіти, підприємствах, організаціях, установах та всі разом підтримаймо наших героїв.

 Більше інформації про акцію, відділення банків та реквізити для перерахунку коштів Superhumans Center – на сайті проєкту: https://promo.bank.gov.ua/super-coins//

Твори добро легко – поділіться своєю силою.

Приєднуйтеся до акції #SuperCoins та допоможіть нашим захисникам!💙

Від якості логістики в постачанні та виконання всіх обіцянок партнерами прямо залежить перебіг війни, – звернення Президента

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Провів Ставку. Кілька ключових питань. Захист енергетики від російських ударів. Захист наших позицій на фронті. Детально розібрали постачання у війська артилерії, включно з нашими «богданами», та забезпечення наших бригад технікою.

Щодо енергетики є чіткі терміни та вимоги щодо кожного об’єкта, щодо фізичного захисту та щодо прикриття з повітря. Потрібен абсолютно такий же чіткий підхід до реалізації всіх необхідних заходів. Відповідальність за це виключно персональна – і за будівництво захисту, і за роботу ППО.

Детально працюємо й щодо комплектації наших бойових бригад і бригад резерву.

Окремо сьогодні була доповідь міністра оборони України Умєрова за результатами «Рамштайну» та його перемовин із партнерами. Усі досягнуті домовленості мають бути реалізовані максимально швидко. Те, що потрібно у вересні, має бути поставлено в наші війська саме у вересні. Те, про що ми домовилися на інші місяці, теж має бути вчасно. Від якості логістики в постачанні та виконання всіх обіцянок партнерами прямо залежить перебіг війни.

Була сьогодні й детальна суто військова доповідь Головкома Сирського. Передусім про донецькі напрямки. Дякую всім нашим підрозділам на фронті, які забезпечують повне виконання завдань та справді стійко відбивають російські штурми й відновлюють наші позиції. Це важливо. Так само важливо знищувати якомога більше сил окупанта. Покровський напрямок, Курахівський – саме там російська армія повинна втратити якнайбільше боєздатності. Окремо Головком доповів щодо оборони на Харківщині. Та щодо наших активних дій на території Росії – у Курській області. Пишаюся всіма нашими воїнами, які своїми діями привчають Росію до чіткого знання, де її земля, а де – сусідів.

І ще одне.

Провів сьогодні кілька нарад із нашою командою міжнародників. Готуємо саміт Кримської платформи на 11 вересня. Команда першої леді готує спеціальний наш дипломатичний формат – Саміт перших леді та джентльменів, який теж відбудеться цього тижня. І готуємо нові перемовини з партнерами заради більшої сили для України, заради більших можливостей для нашого суспільства й заради наближення справедливого миру. Пам’ятаємо ключову мету – мир для України, для всієї України, для всіх наших людей.

Дякую кожному й кожній у світі, хто допомагає!

Слава Україні!