Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Вересень 11, 2024

19-20 вересня 2024 року у м. Острог Рівненської області відбудеться Всеукраїнський форум для переможця Національного конкурсу “Молодіжна столиця України”

19-20 вересня 2024 року у м. Острог Рівненської області відбудеться Всеукраїнський форум для переможця Національного конкурсу “Молодіжна столиця України”. (більше…)

Навчання з питань планування заходів цивільного захисту щодо запобіганню виникнення надзвичайних ситуацій

У період з 10 по 13 вересня відповідно до плану комплектування слухачами навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської області на базі Надвірнянської районної військової адміністрації проводиться виїзне функціональне навчання у сфері цивільного захисту осіб керівного складу органів управління та посадових осіб з питань цивільного захисту Надвірнянської РДА, Надвірнянської, Делятинської, Ланчинської, Пасічнянської, Переріслянської субланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. (більше…)

Нові цифрові документи в «Дії» – свідоцтва про народження, шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені


Розширюємо перелік цифрових документів у застосунку. Відтепер свідоцтва про народження, шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені завжди у вашому смартфоні – у «Дії». Більше не доведеться шукати оригінали, коли працевлаштовуєтесь, оформлюєте пільги чи підтверджуєте зміну прізвища.

А ще свідоцтво про народження дитини будь-якого віку підтягуватиметься автоматично за податковим номером. Достатньо авторизуватися в застосунку – і воно з’явиться в переліку документів. Це особливо актуально батькам, які змінювали особисті дані після народження дитини.

Свідоцтва підтягнуться в «Дію» автоматично, якщо:

  • у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян є інформація про свідоцтво та в документі вказано податковий номер
  • ви громадянин України віком 14+ і маєте верифікований податковий номер

Цифровізуємо.

Послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством юстиції України, державним підприємством «Національні інформаційні системи» та ДРАЦС за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

Уже понад 18 тисяч осіб скористалися послугами служби зайнятості від початку року


Усічні – серпні 2024 року з філіями обласного центру зайнятості співпрацювало 4,8 тис. роботодавців. У базі даних обласної служби зайнятості налічувалось 12,3 тис. вакансій. За сприяння служби зайнятості було укомплектовано 9,2 тис. вакансій, рівень укомплектування вакансій склав 75%. По Україні рівень укомплектування – 52%, область займає 3 місце серед регіонів України. Середній розмір заробітної плати у вакансіях – 10,8 тис.грн.

Послугами служби зайнятості в січні – серпні 2024 року скористалися 18,2 тис. осіб, з них 10,8 тис. зареєстрованих безробітних.

За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 9,5 тис. осіб, зокрема 4,9 тис. зареєстрованих безробітних. Рівень працевлаштування склав 52% (по Україні – 37%, 1 місце).

До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 365 осіб. Крім того, здійснено 3021 направлення на суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за сприяння служби зайнятості 1,7 тис. безробітних проходили професійне навчання. 625 осіб отримали ваучер на навчання та підвищення кваліфікації.

Вкотре наголошуємо на необхідності дотримання роботодавцями та найманими працівниками законодавства про працю та зайнятість населення, адже офіційне працевлаштування з виплатою легальної заробітної плати має ряд беззаперечних переваг для найманих працівників та працедавців.

Якщо у вас виникають будь-які питання, пов’язані з працевлаштуванням, звертайтесь до працівників служби зайнятості (контакти за посиланням: https://is.gd/u0nOYN).

Ми завжди раді вам допомогти та бажаємо успіхів на шляху до працевлаштування!

Світлана Онищук обговорила важливі питання з життя Прикарпаття у вечірньому ефірі Галичина TV


Про підсумки поїздки до Одеси з представниками ветеранської спільноти краю;

 Роботу щодо відкриття Ветеранського хабу при Івано-Франківській ОВА;

 М іжнарожну співпрацю нашої області, зокрема, недавно Прикарпаття приймало делегацію з Австрії;

 Підготовку до міжнародного форуму, де буде представлено екомічний потенціал та інвестиційну привабливість краю для іноземних делегацій – ці та інші питання Світлана Оннищук обговорилау вечірньому ефірі Галичина TV

Детальніше в відео:


 

Бачимо, які кроки планують у Москві, і будемо діяти відповідно – звернення Президента


Дорогі українці, українки!

Головне за сьогодні.

Доповіді розвідки – ГУР та Служба зовнішньої розвідки. Детально щодо наявних для України можливостей, а також загроз. Ми бачимо, які кроки планують у Москві, ми будемо діяти відповідно – саме так жорстко, як це треба заради України.

І я хочу сказати зараз усім у світі, хто досі хоче якось допомагати Путіну: ми все зробимо не просто для захисту своєї держави та людей, а для реальної консолідації світу заради сильних відповідей на розпалювання війни чи будь-яку спробу війну продовжувати.

Абсолютний наш пріоритет – це справедливий мир, і на кожну ракету, на кожен дрон і на всі ворожі кроки, на кожну спробу зробити цю війну довшою й жорстокішою неминуче буде відповідь світу. Ми забезпечимо необхідну єдність світу, хоч би як було нам складно.

Сьогодні офіційно представив я нового міністра закордонних справ України Андрія Сибігу. І, зокрема, це буде одним із його основних завдань зараз – переналаштувати систему української дипломатії таким чином, щоб ми з партнерами могли значно активніше реагувати на виклики.

Україну мають повністю розуміти в усіх країнах-партнерах, зокрема у Європі. Україні потрібні значно більш змістовні відносини та співпраця, ніж є зараз, із країнами Латинської Америки, із країнами Африки й Азії. Ми маємо реалізувати весь потенціал стратегічних відносин зі Сполученими Штатами. І з усіма країнами, які є ключовими для своїх регіонів, але які ще не мають стратегічних відносин з Україною, нам потрібен справді стратегічний рівень співпраці. Дуже важливо не лише не втрачати вплив на міжнародних майданчиках, але й активніше захищати інтереси нашої держави, наших партнерів і міжнародного права загалом. Це стосується інституцій ООН та всіх інших організацій, які можуть допомогти нам додати Україні стійкості та наблизити справедливий мир. Дійсно справедливий. Серед ключових пріоритетів року – другий Саміт миру, а отже – максимально активна робота з усіма нашими партнерами у групах щодо пунктів Формули миру і щодо спільного погляду на завершення війни. Я дякую всім у нашій, українській, дипломатичній службі, хто вже саме так працює заради пріоритетів нашої держави, і кожен, хто не дотягує до цього рівня, має вирішити, чи справді варто йому бути в системі МЗС. У цей жорсткий час війни українські дипломати не можуть собі дозволити легковажити.

І ще одне.

Сьогодні була доповідь Головкома Сирського. Я дякую всім нашим воїнам, які тримають фронт на Покровському напрямку, які тримають Курахівський напрямок. Які справді зберігають наші позиції. І ми наближаємо кроки партнерів, які можуть допомогти зараз. Головне – це рішучість. Рішучість українців більш ніж достатня. Рішучість партнерів має стати значно далекобійнішою. Також працюємо й щодо логістики – вчасного постачання оголошених пакетів підтримки. Кожен день – це завдання. Кожен день – це максимум зусиль. Обов’язково здолаємо окупанта!

Дякую всім, хто допомагає!

Слава Україні!