Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Жовтень 1, 2024

Все, що можна зробити протягом цієї осені, все, чого ми можемо досягти, ми маємо досягти, – звернення Президента


Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Щойно завершив нараду за підсумками візиту у Сполучені Штати. Військові, уряд, Офіс. Наші команди – українська й американська – уже працюють з усім тим, що ми обговорили у Нью-Йорку та Вашингтоні, і вже готуємося до зустрічі в «Рамштайні». Це буде особливий «Рамштайн», і від нашої сторони партнери отримують усі деталі, усі аргументи, як забезпечити результати найближчими місяцями і на фронті, і в дипломатичній роботі. Сила зброї й сила дипломатії працюють ефективно завжди тільки разом, і саме так розраховуємо – саме так маємо реалізувати План перемоги. Ми чекаємо також конкретних речей від партнерів, щоб посилити нашу стратегію. І це стосується всіх наших партнерів – наша сила саме в тому, що вільний світ захищає себе.

Готуємо також і підписання ще однієї безпекової угоди для України – вже 27-ї.

Провів сьогодні Ставку. Кілька ключових питань. Перше – комплектування бригад. Друге – зброя й техніка для наших воїнів, закупівля та постачання. Ще сьогодні окремо обговорили з міністром оборони України Умєровим виконання контрактів і те, як працюють інституції в системі Міністерства оборони. Всі реальні реформаторські кроки мають бути повністю реалізовані.

Сьогодні ж детально й дуже тривало говорили з Головкомом Сирським та начальником Генштабу Баргилевичем. Більш ніж дві з половиною години. Доповіді щодо кожного з наших фронтових напрямків, наші можливості подальші та конкретні завдання. Дуже непроста ситуація. Найголовніше – тиснути на Росію всіма засобами, всіма інструментами, щоб якнайшвидше досягти нашої мети – реального й справедливого миру для України, для всіх наших людей. Усе, що можна зробити протягом цієї осені, все, чого ми можемо досягти, ми маємо досягти. І це залежить від кожного в команді України. Зараз треба максимально попрацювати перед «Рамштайном».

Я дякую всім, хто воює й працює заради України! Дякую всім, хто нам допомагає!

Слава Україні!

Доступні ліки 2024 р.: набули чинності нові переліки ліків та медичних виробів, які підлягають реімбурсації


Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Івано-Франківській області інформує, що 30 вересня набув чинності наказ МОЗ України від 04.09.2024 р. № 1537, яким затверджено:

  • Перелік лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 23 серпня 2024 р.;
  • Перелік медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 23 серпня 2024 р.

У зв’язку з цим втратив чинність наказ МОЗ України від 20.02.2024 р. № 279, яким було затверджено попередні переліки.

Нагадаємо, реалізація лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації та закуплені до дати затвердження МОЗ оновлених Переліку лікарських засобів та Переліку медичних виробів, які підлягають реімбурсації, здійснюється за цінами та в порядку, що застосовувалися до дати затвердження МОЗ зазначених переліків, протягом 30 календарних днів з дати початку їхньої дії.

В Надвірній відзначили захисників, волонтерів та ветеранів

В Надвірнянській РВА відбулося вручення нагород, почесних грамот, подяк військовослужбовцям, ветеранам та волонтерам Надвірнянщини в рамках відзначення Дня захисника і захисниці України та 82-ї річниці створення Української повстанської армії.
Почесну місію виконали перший заступник голови Надвірнянської райдержадміністрації Ростислав Стасько та голова Надвірнянської районної ради Олександр Кеніз.
«Українські захисники є носіями звитяжних військових традицій воїнів Княжої доби, козацької держави, українських бойових формувань 20 століття. Ви є Гарантами нашого мирного неба над головою. Сьогоднішній захід – це чудова форма висловити Вам та у Вашій особі усім захисникам України вдячність та повагу. Слава Україні!», – зазначив Ростислав Стасько.

Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана

Сьогодні, в Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана, перший заступник голови Надвірнянської районної адміністрації Ростислав Стасько та керівник апарату Микола Кравчук вшанували людей поважного віку.
Зустріч організована Радою старійшин Надвірнянського району під керівництвом Ярослава Лесюка. Теплий та затишний прийом відбувся в Карітасі-Надвірна. Святковий настрій присутнім дарували Олена Яченко та «Шовкова косиця»
«Життєва мудрість, великий досвід та відданість справі наповнюють кожного, хто віддав багато років свого життя роботі, родині, громадській діяльності, усьому, що має сенс для людини та робить її багатогранною особистістю.
Не тільки у цей день, а й кожного дня ми повинні огортати турботою та любов’ю людей, які пройшли поважний життєвий відрізок та є прикладом для усіх нас.
Велика шана вам та подяка!» – зазначив у вітальному слові Ростислав Стасько.

День Захисників і Захисниць відзначили в Надвірній

Сьогодні українці з вдячністю, молитвами згадують мужніх людей, які в різні часи за складних обставин, загроз заступалися за рідну землю. День Захисників і Захисниць, День українського козацтва, День створення Української повстанської армії та Покров Пресвятої Богородиці – ці чотири знаменні дати пов’язані між собою та символізують зв’язок поколінь, історичну традицію, нашу боротьбу за свободу, незалежність та свою державу.
Захід розпочався із молитви за Україну та її захисників. До спільної молитви з військовими та громадськістю долучилося керівництво району та міста.
За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі воїнів Надвірнянської громади нагороджено медалями «За мужність».
У молитві просимо у Діви Марії захисту для тих, хто сьогодні захищає нас, нехай Бог береже життя наших відважних Захисників та Захисниць і додає сили та наснаги у протистоянні лютому ворогу.
Слава нашим Збройним Силам!
Низький уклін Героям, які віддали найцінніше у цій боротьбі. Зробимо усе, щоб пам’ять про них та про їхні подвиги жила вічно.