Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Жовтень 25, 2024

Мешканців та гостей Надвірнянського району запрошуємо на продовольчий ярмарок «Осінь – 2024»

Тут відвідувачі зможуть спробувати та придбати органічні, молочні та крафтові локальні продукти.
🍂Цими вихідними, 26 жовтня, відбудеться ярмарок «Осінь – 2024». Захід організували з метою підтримки малих та середніх виробників сертифікованих органічних, крафтових молочних та локальних продуктів з Прикарпаття та, зокрема, Надвірнянщини. (більше…)

Українці вже отримують перші виплати «Національного кешбеку». Компенсація за покупки, здійснені у вересні, надходитиме до 31 жовтня

Протягом першого етапу виплат 646 378 особам спрямують 37,2 млн грн за придбання української продукції. Перелік товарів, за які нараховується кешбек, доступний тут: https://madeinukraine.gov.ua/.

 Для отримання виплат необхідно активувати картку в застосунку Дія. Ті, хто цього не зробив, зможуть одержати свої кошти в листопаді – після активації картки.

Виплати нараховуються щомісяця, а максимальна сума кешбеку становить 3 000 грн на місяць.

В Надвірній відбудеться продовольчий ярмарок


 У суботу, 26 жовтня 2024 року, в м.Надвірна відбудеться продовольчий ярмарок «Осінь – 2024»

Буде представлена сільськогосподарська продукція, вирощена на Прикарпатті, –  картопля та інші  овочі в асортименті,  яблука, гриби, мед і продукти бджільництва, жива риба.

А також продукти харчування  – борошно, хліб та хлібобулочні вироби,  м’ясні вироби, натуральні соки, чаї та настоянки, крафтові  сири та сирна продукція, олія, цукор та інше.

Адреса проведення: м. Надвірна, вул. Романа Шухевича (ринок “Торговиця”).

Місце для товаровиробників безкоштовне!

Актуальні Пільги на ЖКП для Ветеранів


Ветерани війни та їх сім’ї мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Це включає 50% знижку на оплату житла та комунальних послуг, з особливими умовами для сімей з непрацездатними особами.

 Зміна Місця Проживання:

У разі зміни місця проживання важливо своєчасно повідомити орган Пенсійного фонду України. Це дозволить забезпечити безперебійне надання пільг.

 Форма Надання Пільг:

Всі пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються виключно у готівковій формі через органи Пенсійного фонду України.

Готівкова Форма:

Виплата пільг здійснюється через банк або пошту. Пільговики сплачують повну вартість спожитих послуг, а потім отримують відшкодування.

 Важливо: Пільги надаються незалежно від виду житла чи форми власності на нього. Облік пільговиків ведеться за зареєстрованим місцем проживання.

 Юридичні Консультації:

У разі виникнення проблем з оформленням пільг, звертайтеся до Українського ветеранського фонду за юридичними консультаціями.

Підтримку та допомогу можна отримати за посиланням- https://veteranfund.com.ua/legal_consultations/

В ОДА відзначили водіїв, які допомагали в будівництві фортифікаційних споруд на Донеччині


З нагоди професійного свята – Дня автомобіліста і дорожника заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Созоник привітав за сумлінну працю та професіоналізм та відзначив працівників господарського підрозділу департаменту ресурсного забезпечення та управління майном.

Зазначимо, що наші водії з часу повномасштабної війни постійно курсують всією країною, доставляючи гуманітрану допомогу у прифронтові області та нашим захисники на передову. А ще – допомагали при будівництві фортифікаційних споруд на Донеччині.

«Дякую кожному за самовіддану та невтомну працю! Нехай ваш шлях буде рівним та без перешкод! Працюємо далі задля справедливого та чесного миру», – додав Вадим Созоник

Напередодні осінніх канікул рятувальники навчали школярів правил безпеки


Напередодні осінніх канікул рятувальники навчили правил безпеки близько 200 школярів Івано-Франківська. Рятувальники розповідали хлопцям та дівчатам про свою професію, про те, як проходять їхні чергування, на які виклики виїжджають задля порятунку людей, тварин та майна. З цікавістю діти розглядали нову сучасну спеціальну техніку та спорядження, що є у надзвичайників. Було багато охочих приміряти й спеціальний одяг рятувальників.

Цікаво та корисно проходили і заняття у Класі безпеки, що функціонує на базі Головного управління ДСНС в області. Тут працівники ДСНС розповідали школярам основні правила безпеки, яких обов’язково потрібно дотримуватись вдома чи під час прогулянок. Особливу увагу присутнім звернули на дотримання правил пожежної безпеки під час експлуатації електро-та газових приладів, наголосили, що не можна перенавантажувати електромережу, бо може статися пожежа.

Особливу увагу присутніх рятувальники звернули на дотримання правил безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів та обов’язковому дотриманні правил безпеки під час сигналів повітряної тривоги. Також рятувальники наголосили школярам на дотриманні правил дорожнього руху та правил безпеки під час прогулянок поблизу водойм.

Хочеться сподіватися, що набуті школярами знання зможуть запобігти багатьом надзвичайним подіям.