До відома суб’єктів господарювання району
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2007 року №1222 "Про затвердження порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари", Державна інспекція України з контролю за цінами роз'яснює механізм декларування зміни оптово-відпускних цін суб'єктами господарювання, які проводять діяльність з виробництва та реалізації соціально значущих продовольчих товарів у разі коли такіціни збільшуються протягом місяця більше, як на 1%.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2007 року №1222 "Про затвердження порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари", Державна інспекція України з контролю за цінами роз'яснює механізм декларування зміни оптово-відпускних цін суб'єктами господарювання, які проводять діяльність з виробництва та реалізації соціально значущих продовольчих товарів у разі коли такіціни збільшуються протягом місяця більше, як на 1%.
Відповідно до переліку, затвердженого вищевказаною постановою, декларуванню зміни оптово-відпускних цін підлягають: борошно пшеничне вищого, першого і другого гатунків, боошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичина, свинина, м'ясо птиці (тушка), ковбасні вироби варені, крім вищого гатунку, молоко коров'яче питне (пастеризоване, фасоване у плівку), сир кисломолочний з вмістом жиру до 9%, сметана з вмістом жиру до 20%, масло вершкове з вмістом жиру до 72,5%, яйця курячі, цукор-пісок, олія соняшникова.
Відповідно до механізму декларування, суб'єкт господарювання подає в Держцінінспекцію проект декларації зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, інспекція надає висновок щодо економічного обгрунтування рівнів оптово-відпускних цін на продовольчі товари, який необхідно погодоти з уповноваженим органом.
Відповідно до переліку, затвердженого вищевказаною постановою, декларуванню зміни оптово-відпускних цін підлягають: борошно пшеничне вищого, першого і другого гатунків, боошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичина, свинина, м'ясо птиці (тушка), ковбасні вироби варені, крім вищого гатунку, молоко коров'яче питне (пастеризоване, фасоване у плівку), сир кисломолочний з вмістом жиру до 9%, сметана з вмістом жиру до 20%, масло вершкове з вмістом жиру до 72,5%, яйця курячі, цукор-пісок, олія соняшникова.
Відповідно до механізму декларування, суб'єкт господарювання подає в Держцінінспекцію проект декларації зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, інспекція надає висновок щодо економічного обгрунтування рівнів оптово-відпускних цін на продовольчі товари, який необхідно погодоти з уповноваженим органом.
0 Коментарі