Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Робоча зустріч з активом селища Ланчин

     2 жовтня голова районної  державної адміністрації Михайло Іваночко провів планову робочу зустріч з активом селища Ланчин, на якому прозвітував перед своїми односельцями про підсумки 5-ти місяців роботи на посаді голови райдержадміністрації.   

     2 жовтня голова районної  державної адміністрації Михайло Іваночко провів планову робочу зустріч з активом селища Ланчин, на якому прозвітував перед своїми односельцями про підсумки 5-ти місяців роботи на посаді голови райдержадміністрації.   

    Громада найбільше цікавилася питаннями ремонту доріг, оренди землі, суспільно-політичною та економічною ситуацією в державі, ситуацією на сході України та підтримкою Української Армії.

    Відповідаючи на питання громади Михайло Іваночко розповів про те, що вдалося та планується зробити по ремонту доріг в районі завдяки тісній співпраці з підприємствами та підприємцями району, а також підтримці ПАТ «Івано-Франківськцемент».

    Особливо гостру дискусію викликало питання щодо оплати орендованої  землі селян ПСП “Оскар”. На думку жителів селища ціна за оренду землі є заниженою, крім того орендар мав би платити земельний податок. Голова райдержадміністрації доручив працівникам РДА вивчити дане питання про оплату за земельні паї згідно чинного законодавства та організувати нараду з основними орендарями, які працюють в районі.

     Також повідомив, що завдяки налагодженій співпраці керівництва райдержадміністрації та відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації з виробниками сільгосппродукції – фермерськими господарствами району налагоджено постачання сільськогосподарської продукції до установ, бюджетних організацій та підприємств району.
Така співпраця дає стабільні заробітки фермерам, надходження податків до районного бюджету.
       Вартість продукції, яку постачають фермерські господарства району є на 5- 8% нижчими середніх ринкових цін, що дає можливість здешевити вартість харчування для учнів району. 

    Михайло Іваночко повідомив про те, що за 2014 рік профінансовано 98100 грн. за утримання молодняка великої рогатої худоби та за проданий на забій молодняк 24 192 грн. Почалося погашення заборгованості фізичним особам за дотаціями 2013 року – перераховано 1442102,5 грн.  

    Великою мірою громада району та районна влада надає підтримку воїнам Української армії. Постійно збираються кошти на які закуповується необхідне військове спорядження, проводиться збір продуктів харчування та регулярно з району вирушає до зони АТО автотранспорт з необхідними речами.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *