Відбулася зустріч представників Держпродспоживслужби із рестораторами міста Івано-Франківська
Під час зустрічі голова громадської організації «Асоціація рестораторів Івано-Франківська» О.Камінська озвучила стурбованість рестораторів щодо введення в Івано-Франківській області «карантину вихідного дня», що значно зменшує доходи підприємців та погіршує умови ведення підприємницької діяльності.
Спеціалісти головного управління Держпродспоживслужби в області роз’яснили представникам малого та середнього бізнесу позицію влади щодо цього питання, зазначивши, що наразі вся Україна знаходиться у скрутному становищі і посилення карантинних заходів зумовлене значним ростом захворюваності на коронавірусну інфекцію. Ці вимушені заходи, які пропонує Уряд, спрямовані, в першу чергу, на збереження здоров’я і життя наших громадян.
Зокрема, керівник головного управління Держпродспоживслужби в області Роман Гурський зазначив: «Ми добре розуміємо позицію представників малого та середнього бізнесу, тому готові всіляко сприяти їм у роботі. Але ви, в свою чергу, повинні забезпечити у своїх закладах беззаперечне дотримання карантинних вимог: заборону проведення масових заходів, дотримання соціальної дистанції, носіння засобів індивідуального захисту, дезінфекції рук тощо. Ми готові максимально сприяти тому, аби підтримати бізнес, адже розуміємо проблеми підприємців і зацікавлені в тому, щоб знайти компромісне рішення у межах власних компетенцій».
Таким рішенням може стати подання до Кабінету міністрів України пропозицій щодо впровадження наступних карантинних заходів відповідно до градації закладів громадського харчування залежно від потужності та виду діяльності.
Нагадаємо, аби розірвати ланцюг захворювань, МОЗ запропонував певні заходи підтримки, що можуть допомогти підприємцям у часи пандемії. Мета карантину «вихідного дня» – у будь-який спосіб розірвати ланцюжок зараження.
0 Коментарі