Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Вшанували пам’ять Тараса Шевченка


Сотні людей, керівництво району та міста зібралися біля пам’ятника Тараса Шевченка в м. Надвірна 10 березня для вшанування пам’яті Кобзаря.


Сотні людей, керівництво району та міста зібралися біля пам’ятника Тараса Шевченка в м. Надвірна 10 березня для вшанування пам’яті Кобзаря.

      
Урочистості розпочалися з покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку. Опісля в районному будинку культури відбулась урочиста академія з нагоди 201-ї річниці від дня народження Кобзаря. У виконанні народного аматорського фольклорного театру «Шовкова косичка» РБК (кер. Олена Яченко) прозвучав Гімн України. Також у виконанні народного аматорського хору РБК, муніципального оркестру народної музики «Аркан», вокального тріо села Фитьків, ансамблю хлопчиків Надвірнянської музичної школи, соліста районного будинку культури Василя Микитюка та  народного аматорського квартету «Легіт»  звучали безсмертні пісні на слова Тараса Шевченка.
 Твори митця читали: Орест Рогатинський, Богдан Пилип’юк, Наталія Угринюк, Назар Олексин, Ольга Яворська, Михайло Остап’юк та учасники аматорської творчості с. Пасічна, лауреати заохочувальної премії районного етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу читців, присвяченого 201-ій річниці від дня народження Т. Шевченка.
       «Великий художник, митець, геній української літератури, півтора століття тому Тарас Шевченко писав пророчі слова про український народ, які сьогодні набувають неабиякого значення.
      Любов до рідної землі, звитяга і бойовий дух козацьких отаманів, оспівані в поезіях Шевченка, завжди були взірцем патріотизму і мужності для підростаючих поколінь. Будуть вічні його твори, буде вічна думка і пам'ять про генія, якого породила українська земля, буде вічною наша країна Україна у спільноті європейських демократичних країн», – наголосив перший заступник голови районної державної адміністрації Андрій Крицький.
       На завершення святкового концерту присутні хором виконали безсмертний «Заповіт» Кобзаря.
 

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *