Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Начальник ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький розповів про роботу Аварійно-рятувального загону спеціального призначення в Івано-Франківській області

Зпочатку 2023 року, піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в області здійснили 103 залучення на території області, під час яких було виявлено та знешкоджено 466 одиниць вибухонебезпечних предметів, і обстежено територію площею 34 гектари. З початку війни проведено 306 залучень, під час яких виявлено та знешкоджено 999 одиниць вибухонебезпечних предметів, обстежено територію площею 77,5 гектара.

Всього з початку війни піротехнічними розрахунками частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення в Івано-Франківській області було проведено 12 ротацій на деокупованих територіях України, а саме на території Київської, Харківської, Миколаївської, Донецької та Херсонської областей.

За цей час здійснено 504 залучення та проведено обстеження на площі 519,2 гектара, на якій було виявлено та знешкоджено 5 тис. 165 од. вибухонебезпечних предметів, а саме реактивні боєприпаси, касетні боєприпаси, артилерійські снаряди, мінометні та протитанкові міни, ручні гранати та багато іншого.

Роботи по розмінуванні території Донецької та Херсонської тривають.

Протимінна діяльність – це надзвичайно важливий етап процесу деокупації, який забезпечує повернення контролю над землею, збереження життя людей та безпеку на деокупованих територіях. Невидимий, але надзвичайно сильний союз техніки та людського досвіду, ці роботи підтримують мирне повернення до нормального життя там, де колись панувала військова загроза.

Детальніше в відео:

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *