Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Страховий стаж і військова служба за межами України будуть враховані при призначенні пенсії, — Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект щодо обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України (№9453).

Відтепер трудова діяльність і військова служба за межами України будуть зараховані до страхового стажу чи військової служби на основі міжнародних договорів або умов у державі перебування.

Якщо особа добровільно працювала в незаконних органах, створених на ТОТ, а також служила в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях держави-агресора з 19.02.2014, то цей період не зарахується.

Законопроектом спрощується механізм виплати пенсії особам, переміщеним із АР Крим.

Щодо осіб, які тимчасово проживають за кордоном, то пенсії виплачуватимуться на поточні рахунки, відкриті в українських банках, за умови проходження до 31 грудня кожного року особою фізичної ідентифікації.

Більше про основні засади прийнятого документа: https://www.rada.gov.ua/news/news_kom/240638.html та в інфографіці від Міністерства соціальної політики: https://www.rada.gov.ua/uploads/documents/74492.pdf

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *