Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Петро Хмельовський: Робочі зустрічі лише відкрита командна робота забезпечить реалізацію завдань в умовах воєнного стану

Під керівництвом начальника Надвірнянської районної військової адміністрації Петра Хмельовського відбулась робоча нарада із керівництвом Надвірнянського РУ ГУ ДСНС України в Івано-Франківскій області Віталієм Федорчуком, командиром 76 окремого батальйону територіальної оборони Назаром Грицюком, в.о. начальника Надвірнянського РТЦК та СП Михайлом Кузьмуком, командиром добровольчого формування Надвірнянської громади Олександром Григоренком.

Під час зустрічі розглядали  актуальні питання щодо недопущення надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури, забезпечення нормальних умов життєзабезпечення населення  району в умовах воєнного стану,   підготовки укриттів для використанням за призначенням  у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації, матеріально-технічне забезпечення підрозділів Надвірнянського РУ ГУ ДСНС.

Акцентувалася увага на тому, що незалежно від часу доби чи місця розташування споруди, усі укриття та бомбосховища мають бути з безперешкодним доступом та у належному стані.

Обговорили засади створення добровольчого формування, куди ввійдуть жителі  восьми територіальних громад для сил оборони  Надвірнянщини. ДФТГ  – це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, які проживають на території громад та який призначений для участі у підготовці та виконанні завдань тероборони в межах своєї громади.

Члени ДФТГ будуть залучатися до охорони та оборони критичної інфраструктури в районі та до участі в роботі МВГ.

В.о. начальника Надвірнянського РТЦК та СП Михайло Кузьмук доповів про основні виклики мобілізаційного процесу в районі. Зазначив, що у нинішній час обов’язком кожного чоловіка, який може воювати, приходити у центри комплектування та записуватися до різних підрозділів нашого війська. Ворог цинічний та жорстокий, всі моральні та правові рамки перейшов давно. Він знищує наших цивільних, дітей та інфраструктуру – винищує все українське. Нам усім необхідно єднатися.

Начальник районної військової адміністрації Петро Хмельовський подякував всім присутнім за роботу у важкий для країни час.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *