Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Заступник голови Надвірнянської РДА Леся Свідрак взяла участь у семінарі з консолідації МТП ВПО (місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб) в Івано-Франківську.

Місія Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ), яка є частиною системи ООН та Агентства ООН з питань міграції, 6 жовтня організувала семінар з консолідації МТП ВПО (місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб) в Івано-Франківську.

Участь у семінарі взяли представники районних державних (військових) адміністрацій та Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації, які займаються управлінням або підтримкою колективних центрів для ВПО в області. У рамках семінару розглянули та обговорили Постанову Кабінету Міністрів України від 01.09.2023 № 930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», ознайомилися із вказівками щодо принципової консолідації МТП, критеріями відбору відповідно до гуманітарних стандартів та правової бази, а також окреслили пріоритетні дії для подальшого розвитку.

Зараз проводиться моніторинг стану, облаштування, кількості мешканців та вільних ліжко-місць у МТП ВПО відповідно до критеріїв вищевказаної постанови для подальшого їх включення до переліку місць тимчасового проживання в Івано-Франківській області. Тому рекомендації, які надали на семінарі, будуть враховані в затверджені МТП на обласному рівні.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *