Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

На нараді в ОДА підбили підсумки роботи освітньої галузі


Під керівництвом голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук відбулася нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА та головами територіальних громад.

Серед питань, які обговорювалися під час наради, – завершення 2023-2024 навчального року та підготовка до нового 2024-2025 навчального року.

За словами директора департаменту освіти та науки облдержадміністрації Віктора Кімаковича, наразі в Івано-Франківській області працює 457 закладів дошкільної освіти, які відвідує близько 36 тис. дітей. Серед них близько 1500 – з числа внутрішньо переміщених.

553 заклади загальної середньої освіти, у яких навчаються близько 159 тис. учнів, у тому числі понад 5 тисяч внутрішньо переміщених дітей.

«Цьогоріч прикарпатські школи випустили понад 16 тис. дев’ятикласників та близько 9 тис. одинадцятикласників», – повідомив Віктор Кімакович.

Також у  школах створено майже сотню класів безпеки, а у 7 – реалізовується проєкт «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі»; 20 закладів професійної та профтехосвіти, які цього року закінчують майже 4000 юнаків та дівчат;

27 закладів (20 державних, 6 комунальних, 1 приватний) фахової передвищої освіти, які цього року закінчують 4750 молодих людей.

Триває робота щодо облаштування захисних споруд в освітніх закладах.

Наразі з 1135 укриття є в 1130.

Також продовжується реалізація реформи профільної середньої освіти в області. Створено мережу академічних ліцеїв, яка, за попередніми даними, включатиме 46 таких закладів.

Упродовж цього навчального року для залучення учнів до змістовного дозвілля та покращення їх ментального здоров’я в області організовано та проведено 65 заходів, у яких на обласному рівні взяли участь понад 10 тисяч дітей.

Серед найбільш масових – всеукраїнські спортивні ігри «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» та масштабний обласний конкурс творчості «Серцем єдиним, ми – Україна!».

Наразі ведеться робота щодо організації дозвілля дітей під час літніх канікул. Задля цього в області заплановано створити 44 табори з денним перебуванням на базі закладів освіти, 34 літні школи за різними напрямами.

На завершення обговорення питання Світлана Онищук  закликала голів громад організувати й літні національно-патріотичні табори для школярів на час канікул.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *