Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Відбулося чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення


Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при обласній державній (військовій) адміністрації. До його роботи долучилися представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники координаційних центрів підтримки цивільного населення при  райдержадміністраціях та  територіальних громадах,  представники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій, міських рад.

Людмила Сірко розповіла про те, що на сьогодні  існує велика проблема у забезпеченні житлом всіх людей, які цього потребують. А це  є і ветерани, учасники бойових дій та внутрішньо переміщені люди. Тому військова адміністрація співпрацює з міжнародними донорами, благодійними фондами задля підтримки зазначених категорій, зокрема і  в забезпеченні соціальним житлом. На даний час вже є успішні результати в цьому питанні.

«З державного бюджету в 2023 році на виконання Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії  їх соціального захисту» для забезпечення житлом Івано-Франківська область отримала  175 462, 4 тис. грн, що дає можливість забезпечити житлом 85 сімей даних категорій.  Окрім того, у цьому напрямі працюють і донори», – зазначила Людмила Сірко.

 У декількох територіальних громадах відбувається будівництво соціального житла. Зокрема, в Коломийській,  Івано-Франківській, Калуській територіальних  громадах. Також за ініціативи Фундації Олени Зеленської зводяться два будинки в Лисецькій і Галицькій ТГ та поновлюються реабілітаційні відділення в Верховинській і Бурштинській ТГ. Ведеться робота над вдосконаленням довгострокових кредитних програм для вище вказаних категорій людей.

На засіданні Уляна Миронюк,  заступник директора департаменту соціальної політики ОДА,  роз’яснила присутнім  внесені  зміни до постанов Кабінету Міністрів України, а зокрема:

  •   від 19.10.2016 № 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» (постанова КМУ від 14.05.2024 №543);
  •  18.04.2018 № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» (постанова КМУ від 30.05.2024 № 614);
  •   28.03.2018 № 214 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей» (постанова КМУ від 30.05.2024 № 618).

Присутні  обговорювали також актуальні питання щодо виконання Постанов Кабінету Міністрів України, а також наголошувалося на важливості вчасного подання звітності про використання субвенції  обласного бюджету.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *