Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Надвірній 435 років!!!

Цьогоріч Надвірній виповнюється 435 років.
У центрі міста, на майдані Шевченка, відбулись урочистості з нагоди 435-ї річниці з дня заснування Надвірної. Право внести Державний прапор України, прапор Збройних Сил України та прапор міста було надано ліцеїстам Прикарпатського військово-спортивного ліцею, а також учасники заходу спільно виконали Державний гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у війні.
Духовенство міста молилося за Україну та за Надвірну. В межах заходу всі охочі мали можливість оглянути виставку творчих робіт учнів Надвірнянської художньої школи «Небожителі».
Опісля відбулася церемонія нагородження Почесними подяками, відзнаками з нагоди 435-річчя міста військових, ветеранів, волонтерів, медиків, освітян, представників сфери культури, спортсменів і молоді, громадських організацій, представників установ міста, комунальних установ, підприємств.
У заході взяли участь військові, керівництво районної військової адміністрації, районної та міської влади, жителі Надвірної.
«Надвірна – це місто, яке є гостинним до друзів та вкрай небезпечне для ворогів. Історія міста нічого не варта без тих, хто її творить – без жителів. Дорогі надвірнянці, Ви робите неповторну атмосферу затишку та комфорту у Надвірній. На превеликий жаль, уже третій рік ми відзначаємо День міста в умовах російсько-української війни. На жаль, великою ціною. Щиро переконаний, що після нашої Перемоги, тут, на майдані Шевченка, ми відзначатимемо День міста уже з нашими воїнами, які повернуться з фронту. Щиро бажаю нам Перемоги! Слава місту Надвірна! Слава Збройним Силам! Слава Україні!», – зазначив начальник Надвірнянської РВА Петро Хмельовський.
Завершили відзначення концертом військових духових оркестрів Національної Гвардії України та наших славних «Едельвейсів» 10 ОГШБ, які виконали патріотичні пісні.
Головним акцентом заходу з нагоди річниці з дати заснування нашого міста, є Подяка усім нашим захисникам за те, що виборюють свободу нашої країни.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *