Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Людмила Сірко: Допомагаючи дітям формувати психологічну стійкість, ми озброюємо їх умінням вирішувати життєві проблеми

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко та регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Лариса Підвербецька побували в Івано-Франківській дитячій художній школі, де проводився день спільнодії «Творчість, як складова нашої стійкості» для шістнадцяти діток, які тут навчаються.

Практична психологиня КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» Галина Мелиник розповіла про стійкість для стійких. Дітки виконували психологічні вправи для покращення свого психічного здоров’я, отримали необхідні знання про ментальне здоров’я, способи як подбати про нього, а також малювали картини, де показили, свої асоціації про стійкість, вчилися підтримувати один одного та виражати свої емоції.

Зауважувалося, що творчі картини, які намалювали маленькі художники на сьогоднішньому занятті будуть представлені на виставці, яка відбуватиметься до Дня ментального здоров’я 10 жовтня в Івано-Франківську.

«Діти з великим задоволенням доєдналися до цього артзаняття. Переконана, що психологічно стійкі діти готові до викликів, які їм щодня приносить життя. Вони здатні ефективно вирішувати складні питання, повноцінно відновлюватися після невдач та долати труднощі. Допомагаючи дітям формувати психологічну стійкість, ми озброюємо їх умінням вирішувати життєві проблеми, – зазначила Людмила Сірко. – Переконана, що ментальне здоров’я ефективно поліпшується засобами арттерапії. І це один з найкращих методів подолання кризових ситуацій чи особистісних проблем. І сьогодні кожен піде звідси розвантаженим та внутрішньо врівноваженим».

На сьогоднішньому арт-занятті дітки отримали позитивні враження та знання для підвищення обізнаності про ментальне здоров’я.

Зауважувалося, що у теперішній час надзвичайно важливо турбуватися про ментального здоров’я. На таких корисних активностях саме з техніками психологічної самодопомоги, психологи навчають діток правильно працювати емоціями та проводять необхідні тренувальні вправи, що допомагають стабілізуватися у складні моменти в умовах війни. І саме такі техніки важливі задля того, щоби подолати страх чи тривожність, заспокоїтися, розслабитися та підтримати діток в теперішній нелегкий час

Людмила Сірко подарувала діткам м’які іграшки, які також позитивно впливатимуть на їх ментальне здоров’я та зауважила, що такі артпсихологічні заходи допомагають дітям справитися зі своїми внутрішніми тривогами, переживаннями, дають цікаві психологічні знання та відчуття позитивних емоцій.

Додамо, що захід проводився в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *