Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Світлана Онищук: Всебічна підтримка захисників – одне з пріоритетних завдань на сьогодні

Це питання сьогодні обговорили на нараді під керівництвом голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук зі структурними підрозділами ОВА, керівниками відповідних служб, районних військових адміністрацій та головами територіальних громад Прикарпаття.

Нарада розпочалась із вручення державних та обласних відзнак для діячів різних галузей. А відтак перейшли до порядку денного. Перше питання – формування толерантного ставлення до військовослужбовців.

У світлі останніх подій, які відбулись за участю військовослужбовців та викликали значний суспільний резонанс, Світлана Онищук акцентувала увагу на належному ставленні до наших захисників та їхніх рідних.

«Дякую правоохоронцям за оперативне реагування. А всіх жителів краю вкотре закликаю з повагою ставитись до наших захисників і пам’ятати, якою ціною маємо можливість щодня прокидатись у власних домівках, а наші діти – навчатись. Наша спільна відповідальність – шанувати тих, хто ціною власного здоров’я та життя боронить територіальну цілісність України! », – наголосила керівниця області.

На нараді також заслухали питання про стан реалізації ветеранської політики на Прикарпатті, зокрема:

розвиток відповідної інфраструктури, впровадження інституту фахівця із супроводу.

Зараз триває підготовка до відкриття обласного багатофункціонального простору «ВетеранПро», мета якого сприяти реінтеграції та адаптації шляхом надання інформаційно-консультаційної підтримки. Там кожен наш захисник та його рідні зможуть отримати широкий спектр послуг:

інформацію про медичну та психологічну допомогу, послуги з реабілітації,
консультації щодо працевлаштування, перекваліфікації чи навчання,
правничі консультації,
соціальну підтримку (оформлення пільг, інформацію про доступні обласні та державні програми) тощо.
Його представництва у районах та громадах області мають запрацювати до 1 грудня. Важливо, щоби кожен наш захисник мав куди звернутись і отримати потрібну інформацію.

Також на Прикарпатті триває впровадження інституту фахівця із супроводу. Такі фахівці мають бути в кожній громаді та надавати підтримку військовослужбовцям, які повернулись з війни.

Наразі лише 18 громад подали 37 відповідних заявок. Варто наголосити, що вже з 1 жовтня розпочнеться спеціалізоване навчання для таких фахівців.

«Підтримувати військовослужбовців – обов’язок кожного! А це – і шанобливе ставлення, і підтримка армії, і допомога захисникам на місцях», – підкреслила очільниця Прикарпаття.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *