Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Для придбання житла для великих прийомних родин область отримала державну субвенцію у сумі понад 45 млн грн., – Світлана Онищук

Сьогодні під керівництвом голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук відбулася нарада за участю її заступників, голів районних військових адміністрацій, керівників територіальних громад, структурних підрозділів ОВА, правоохоронних органів та територіальних підрозділів центральних органів влади. Було розглянуто питання про придбання за кошти державної субвенції житла для великих прийомних родин, які тимчасово переміщені (евакуйовані) в Івано-Франківську область.

«Чотирнадцять великих прийомних сімей приїхали під час війни росії проти України до нашої області. На Прикарпатті такі родини підтримують та надають їм весь спектр необхідних допомог та послуг. Облдержадміністрація, її служби зосередили максимум зусиль для допомоги таким діткам, залучивши до цього благодійних донорів, фонди та громадські організації, – зазначила очільниця області. – Відрадно, що нещодавно ключі від двох будинків на території області, які збудовані завдяки Фундації першої леді України Олени Зеленської, були вручені двом великим родинам, які виховують прийомних дітей, – а це по десять діток у кожній родині. Їх оснащено меблями та побутовою технікою. Бачимо, що у складний військовий час пріоритетом для держави є діти. Зараз ми опрацьовуємо питання вчасного та якісного освоєння необхідної державної субвенції на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу».

В.о. начальниці служби у справах дітей ОДА Марія Євчук розповіла про субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла для семи дитячих будинків сімейного типу (ВПО). Зазначалося, що фінансування розраховане на родини, які виховують від 5 до 10 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Важливо, що кошти субвенції, виділені з державного бюджету допоможуть створити можливості для повернення евакуйованих ДБСТ, функціонування переміщених всередині країни та розвитку цієї сімейної форми виховання на Прикарпатті загалом.

Важливо, що цьогоріч субвенція спрямовується на:

придбання житла у прийнятих в експлуатацію житлових будинках для дитячих будинків сімейного типу, які потребують забезпечення житлом у безпечних регіонах та тимчасово переміщені (евакуйовані) за межі України і планують повертатися в Україні;
придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, що тимчасово переміщені (евакуйовані) в межах України;
придбання житла для створення нових дитячих будинків сімейного типу;
підтримку малих групових будинків відповідно до Порядку підтримки малих групових будинків, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 р. N 615.
Під час наради мовилося про заходи щодо пошуку наявного житла для оснащення семи будинків сімейног типу, спроможність громад в подальшому забезпечувати утримання цих житлових об’єктів. А ці житлові будинки необхідно придбати до грудня 2024 року. Оскільки кошти субвенції неперехідні на наступний фінансовий рік.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *