Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

В Івано-Франківську відбувся ІІ науково-просвітницький форум «Кордон мужності та героїзму»

Сьогодні в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника провели ІІ науково-просвітницький форум «Кордон мужності та героїзму» з нагоди Дня захисників та захисниць України. Крім Івано-Франківська, він також відбудеться в інших містах.

Основними завданнями заходу є формування та збереження історичної пам’яті українського народу про героїзм прикордонників і прикордонниць у збройному протистоянні з російським агресором.

У його рамках презентували книжкову серію «Шлях до Перемоги» — результат колективної праці науковців та видавництва Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. А також задум проєкту нової майбутньої книги, літопису російсько-української війни під назвою «В ім’я України: стежини прикордонної звитяги».

За словами одного з укладачів книжкової серії полковника, професора Анатолія Сіцінського, саме книги є інструментом, а їхня презентація — механізмом втілення поставлених завдань.

У залі розмістили виставку книжкової серії, а саме: артбуку «Кордон незламності: війна через об’єктив», літопису «Кордон мужності та героїзму», «Кордон національної стійкості» та часопису «Наука під час війни».

Крім того, учора захід у рамках форуму відбувся і в Івано-Франківському ліцеї Міністерства внутрішніх справ України.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *