Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ростислав Стасько провів нараду з головами територіальних громад району

Під керівництвом першого заступника голови Надвірнянської РДА Ростислава Стаська відбулася нарада з головами територіальних громад району. В засіданні взяли участь заступниця голови райдержадміністрації Леся Свідрак, керівник апарату Микола Кравчук, в.о. начальника Надвірнянського РТЦК та СП Сергій Юрчак. Учасники обговорили актуальні питання безпеки та соціальної політики.
Особливу увагу було приділено мобілізації та зміцненню оборонних рубежів. Як зазначив Ростислав Стасько: «Наші захисники мужньо боронять нашу землю, і ми маємо їм допомагати всіма можливими способами».

Про роботу управління соціального захисту населення Надвірнянської райдержадміністрації з питань внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в Надвірнянському районі доповіла заступниця начальника управління Марія Юрчило. Зокрема, йшлося про надання грошової та гуманітарної допомоги ВПО, функціонування Ради з питань ВПО, Координаційного центру підтримки цивільного захисту населення, місць тимчасового проживання ВПО. Також наголосила на контролі встановлення ВПО статусу особи, яка проживає на території гірського населеного пункту та проблемних питаннях.

Станом на 01 липня 2024 року у Надвірнянському районі офіційно зареєструвалися 11459 внутрішньо переміщених осіб.
Як зауважувалося, під час таких зустрічей – об’єднання зусиль щодо забезпечення та захисту прав, інтересів ВПО, сприяння діяльності територіальних громад у розвитку ефективних механізмів адаптації та інтеграції ВПО, а також проведення систематичного аналізу потреб ВПО в приймаючих територіальних громадах.

За підсумками наради було визначено конкретні завдання. “Товариство, прошу всіх максимально активно включитись за напрямками, якщо якісь питання виникатимуть, завжди готові до активної співпраці,”- зазначив, закінчуючи засідання перший заступник голови РДА та подякував усім за участь.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *