Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ФАО проведе інформаційну сесію щодо надання грантової підтримки учасникам агрегаційних моделей у агросекторі


Департамент агропромислового розвитку Івано-Франківської обласної державної адміністрації повідомляє, що Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розпочинає підготовку до третього грантового циклу в межах інвестиційної програми, що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Одним з напрямків цього грантового циклу є надання грантів у розмірі до 150 000 доларів США для малих та середніх сільськогосподарських підприємств, які задіяні в агрегаційних моделях у ланцюжках доданої вартості з виробництва та переробки овочів та ягід. Метою цієї ініціативи є зміцнення позицій фермерів у ланцюжку доданої вартості завдяки участі в різних моделях агрегації, посилення ринкової орієнтації українського ягідного та овочевого сектору та підвищення їхньої конкурентоспроможності.

Інформаційна сесія для агровиробників Івано-Франківщини, яка стала одним з пілотних регіонів для реалізації грантової підтримки агрегаційних моделей, відбудеться 14 листопада 2024 року. Зареєструватись для участі необхідно до 8 листопада 2024 року за посиланням: https://bit.ly/3AgZ59G.

Зокрема до участі в заході запрошуються малі та середні виробники, які відповідають таким критеріям:

1. Агрегатори (юридична особа, яка закуповує сільськогосподарську продукцію у мікро- та малих фермерів з метою її консолідації, доробки, переробки та подальшого продажу):

  • виробники, переробники, гуртовики, гуртові ринки, кооперативи, що працюють переважно в ланцюжках доданої вартості з виробництва та переробки овочів та ягід;
  • середня кількість працівників за звітний період (календарний рік) не перевищує 250 осіб, а річний дохід не перевищує еквівалент 50 млн євро;
  • закупівля ягід/овочів у щонайменше 5 мікро- та малих сільськогосподарських виробників (особистих селянських господарств відповідно до закону 742-IV та мікро- і малих виробників відповідно до Господарського кодексу України), які працюють у секторі овочівництва та ягідництва;
  • наявність більше одного каналу збуту продукції;
  • підтверджена наявність потужностей для зберігання або переробки продукції;
  • реєстрація як юридичної особи або фізичної особи-підприємця;
  • діяльність в якості агрегатора у відповідних ланцюжках доданої вартості протягом останніх трьох років;
  • належна реєстрація в Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

2. Мікро- та малі виробники. Овочівництво:

  • у закритому ґрунті: виробники, які вирощують овочі в теплицях на площі від 0,3 га до 2 га; у відкритому ґрунті: виробники, які вирощують овочі на площі від 3 до 40 га;
  • виробники, які спеціалізуються на вирощуванні овочів у теплицях та у відкритому ґрунті, з площею теплиць від 0,3 до 2 га та загальною площею до 42 га;
  • овочі є основною культурою в господарстві;
  • загальна площа землі, що перебуває у власності або оренді господарства, не перевищує 50 га;
  • безперервне виробництво або переробка овочів протягом останніх 3 років;
  • всі заявники повинні бути належним чином зареєстровані в Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

3. Мікро- та малі виробники. Ягідництво:

  • у відкритому ґрунті: виробники, які мають щонайменше 1 га і максимум 20 га, засаджених ягодами на дату подання заявки;
  • у закритому ґрунті: виробники, які мають щонайменше 0,3 га та максимум 5 га у теплицях або пластикових тунелях, засаджених ягодами на дату подання заявки;
  • для всіх заявників загальна площа землі, що перебуває у власності або оренді господарства, не перевищує 30 га;
  • усі заявники повинні бути належним чином зареєстровані в Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

Детальна інформація про час та місце проведення інформаційної сесії буде надана зареєстрованим учасникам.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *