Семінар-навчання
В райдержадміністрації спеціалістами Надвірнянського районного відділу Головного управління Держпродспоживслужби проведено семінар-навчання для операторів ринку харчових продуктів з питань впровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР.
В райдержадміністрації спеціалістами Надвірнянського районного відділу Головного управління Держпродспоживслужби проведено семінар-навчання для операторів ринку харчових продуктів з питань впровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР.
В ході заходу до відома підприємців Надвірнянщини доведено основні положення вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: забезпечення дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях виробництва та обігу, розроблення, введення в дію процедур заснованих на принципах системи НАССР, забезпечення простежуваності за принципом «крок вперед-крок назад» (ст. 20, 22), відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють (ст. 64).
Опрацьовано наказ від 01.10.2012р. №590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). Особливо звернена увага на Загальні положення, Програми-передумови системи НАССР, дано роз’яснення по кожному пункту ззазначеного розділу.
Учасникам навчання доведено норми Закону України «Про Державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», який вступає в дію з 04.04.2018р., особливу увагу звернено на права, обов’язки та відповідальність за порушення згаданого закону.
Слухачів повідомлено про роботу веб-сайту головного управління Держпродспоживслужби, де можна ознайомитися з планом заходів державного нагляду 9контролю) на 2018рік, формами уніфікованих актів, законодавчою базою та іншим.
0 Коментарі