Леся Свідрак взяла участь в онлайн-нараді про дотримання посилених карантинних обмежень у зв’язку з введенням в області «червоного» рівня епіднебезпеки
З метою проведення моніторингових заходів на Прикарпатті щоденно працюють від 22 до 32 робочих груп, які забезпечують проведення перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень, передбачених в «червоному» рівні епідемічної небезпеки.
За словами першого заступника начальника головного управління Держпродспоживслужби в області Миколи Сендецького перевірки проводяться за участі представників територіальних громад та працівників головного управління Національної поліції в області.
За минулий тиждень здійснено 1480 моніторингових відвідувань, виявлено 133 порушення, складено 116 протоколів та надано 60 пропозицій. Найбільший відсоток правопорушень продовжують фіксувати на об’єктах торгівлі продовольчими товарами (12 %) та агропродовольчих ринках (19%).
Триває активна інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо профілактики коронавірусної хвороби та вакцинації населення від Covid-19. З цією метою фахівці управління виступають на телебаченні та радіо, проводять роз’яснювальні бесіди з працівниками суб’єктів господарювань.
Особливу увагу було звернуто на необхідності активізації роботи у територіальних громадах. Головам запропоновано на місцях створити власні мобільні групи з контролю за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо дотримання запроваджених карантинних заходів на діючих об’єктах, розташованих на території громади, та надати їхнім представникам повноваження на складання протоколів про адміністративні порушення карантинних обмежень. Адже тільки спільними зусиллями можна запобігти розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19.
0 Коментарі