Представники ОДА взяли участь у форумі «Крафтові виробники – можливості та партнерство з закладами HoReCa
8 лютого представники департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації взяли участь у форумі «Крафтові виробники – можливості та партнерство з закладами HoReCa», який відбувся в Івано-Франківську.
На заході підбили підсумки проєкту «Ridni – офіс технологічних рішень та школа зберігання, консервування та переробки в харчовій сфері», який реалізується ГС «Дорога смаку Прикарпаття» за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».
Мета проєкту – підвищити компетентність виробників крафтової продукції. Крафтярі мали змогу отримувати індивідуальні консультації від експертів у харчовій технології та обрати найкращі методи для свого виробництва. В рамках проєкту виробники могли впровадити систему безпеки НАССР
Під час форуму «Крафтові виробники – можливості та партнерство з закладами HoReCa» обговорили перспективи і можливості співпраці в сегменті HoReCa, сприяння кооперації та тісні зв’язки між крафтовими виробниками, представниками HoReCa і роздрібної торгівлі, пошук ринку та маркетингове позиціонування продукції.
Голова ГС «Дорога смаку Прикарпаття» Ірина Фіщук презентувала досягнення проєкту та відео-уроки школи. В рамках реалізації проєкту відбулись: форум «Ринок крафтових продуктів – інструменти розвитку та шляхи просування» (20.10, м. Чернівці), круглий стіл «Крафтові виробники – можливості та партнерство з закладами HoReCa» (м. Івано-Франківськ), воркшопи «Низькотемпературне приготування в вакуумі як новітній метод консервування» (м. Чернівці, м. Івано-Франківськ), воркшопи «Консервування як метод збереження та оптимізації виробництва» (м. Чернівці, м. Івано-Франківськ), воркшоп «Управління безпечністю харчових продуктів та вимоги HACCP для крафтових виробників» (м. Івано-Франківськ), воркшоп «Управління безпечністю харчових продуктів та вимоги HACCP для крафтових виробників» (Чернівці), засідання “круглого столу” «Налагодження співпраці між закладами «HoReCa» та крафтовими виробниками» (м. Чернівці).
Також із залученням експертів проєкту удосконалено упакування продукції крафтових виробників, запущено YouTube-канал з майстеркласами.
Крафтові виробники Івано-Франківської області презентували свою продукцію та провели дегустації для рестораторів і готельєрів.
0 Коментарі