Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Про реформу шкільного харчування йшлося на міжвідомчій нараді за участю першої леді Олени Зеленської, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та представників уряду.

Долучилися до заходу голова обласної державної адміністрації  – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, її заступник Богдан Футерко, керівники структурних підрозділів ОВА.

Зазначалося, що у жовтні уряд затвердив Стратегію реформування шкільного харчування, яку і презентували на міжвідомчій нараді.

Варто додати,  що Стратегія передбачає

забезпечення фінансового ресурсу задля модернізації шкільних їдалень. Держава готова підсилити це і наступного року передбачено для такої потреби 1,5 млрд гривень.

Також у межах Стратегії планується відновлення харчоблоків з використанням сучасних технологій. До слова, на умовах співфінансування вдалось відремонтувати 2600 об’єктів. Окрім того,  громади та школи будуть забезпечені кадрами для організації харчування і буде впроваджено якісне меню.

У рамках Стратегії цього тижня в області відбудеться регіональний форум, на якому обговорять механізми  реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року.

Слід відмітити, що на Івано-Франківщині цього навчального року організовано харчування для понад 133 тисяч учнів. Безкоштовним харчуванням забезпечено більше 25 тисяч дітей пільгових категорій. Організація харчування відбувається за такими формами:

  • приготування на шкільній кухні – у 77 % закладів;
  • організація харчування на базі опорної кухні у 26 школах, що становить 4%;
  • кейтеринг або ж доставка гарячого харчування діє у  7,5% шкіл;
  • не організовано гаряче харчування у 80 школах (зазвичай це початкові школи з малою кількістю дітей).

“Працювати є над чим. Будь-яка реформа вимагає колективного підходу. У наш час важлива підтримка міжнародних партнерів, важливе розуміння голів громад, директорів шкіл та батьківської спільноти, щоби спільними зусиллями змінювати систему харчування.  І це не лише про порцію теплої страви у школах, це – про поживну та смачну їжу для дітей, про формування правильних звичок усього наступного покоління”, – підкреслила керівниця області.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *