В районі здійснюється моніторинг цін на основні продукти харчування
5 березня в залі засідань райдержадміністрації відбулась нарада з сільськими, селищними головами під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Андрія Крицького за участю начальника управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Василя Уніята, де розглянуто ряд проблемних питань соціально-економічного розвитку району.
5 березня в залі засідань райдержадміністрації відбулась нарада з сільськими, селищними головами під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Андрія Крицького за участю начальника управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Василя Уніята, де розглянуто ряд проблемних питань соціально-економічного розвитку району.
Під час наради Василь Уніят ознайомив присутніх з розпорядженням Івано-Франківської облдержадміністрації від 15.10.2009 № 615, зі змінами та доповненнями від 16.03.2011 №152, доручив сільським, селищним та міському головам провести роботу із всіма суб’єктами господарювання, які займаються роздрібною торгівлею продовольчими товарами на відповідних територіях щодо дотримання ними вимог даного розпорядження щодо встановлення граничних розмірів торговельних надбавок до оптової ціни виробника без врахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні, а саме:
– хліб – 10%;
– борошно, макаронні вироби, крупи в асортименті, цукор, яловичина, свинина, м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметана, масло вершкове, олія соняшникова, яйця курячі – 15 %.
Також було обговорено проект розпорядження облдержадміністрації «Про Мережу приміських та міжміських внутрішньо-обласних автобусних маршрутів загального користування». Крім того, враховуючи стрімкий ріст вартості паливно-мастильних матеріалів, сільським, селищним головам запропоновано звернути особливу увагу на можливість оптимізації кількості рейсів на маршрутах з метою збереження соціально-важливого приміського сполучення (такі пропозиції можуть бути запроваджені за умови надання згоди на їх реалізацію органом місцевого самоврядування, райдержадміністрацією та перевізником, який на даний час обслуговує маршрут).
Під час наради Василь Уніят ознайомив присутніх з розпорядженням Івано-Франківської облдержадміністрації від 15.10.2009 № 615, зі змінами та доповненнями від 16.03.2011 №152, доручив сільським, селищним та міському головам провести роботу із всіма суб’єктами господарювання, які займаються роздрібною торгівлею продовольчими товарами на відповідних територіях щодо дотримання ними вимог даного розпорядження щодо встановлення граничних розмірів торговельних надбавок до оптової ціни виробника без врахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні, а саме:
– хліб – 10%;
– борошно, макаронні вироби, крупи в асортименті, цукор, яловичина, свинина, м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметана, масло вершкове, олія соняшникова, яйця курячі – 15 %.
Також було обговорено проект розпорядження облдержадміністрації «Про Мережу приміських та міжміських внутрішньо-обласних автобусних маршрутів загального користування». Крім того, враховуючи стрімкий ріст вартості паливно-мастильних матеріалів, сільським, селищним головам запропоновано звернути особливу увагу на можливість оптимізації кількості рейсів на маршрутах з метою збереження соціально-важливого приміського сполучення (такі пропозиції можуть бути запроваджені за умови надання згоди на їх реалізацію органом місцевого самоврядування, райдержадміністрацією та перевізником, який на даний час обслуговує маршрут).
0 Коментарі