Відбулася виїзна нарада щодо реформування системи шкільного харчування
Під головуванням начальника Надвірнянської РВА Петра Хмельовського відбулася виїзна нарада в Поляницьку територіальну громаду з питань реформування системи шкільного харчування.
До участі у роботі долучилися головний спеціаліст відділу загальної середньої та дошкільної освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Наталя Пігач, начальник відділу технічного нагляду за ремонтом приміщень та матеріально-технічним забезпеченням бюджетних установ при департаменті освіти і науки облдержадміністрації Руслан Іваник, голови територіальних громад району, керівники відповідних структурних підрозділів, керівники закладів середньої та дошкільної освіти Поляницької ТГ, представники місцевих підрозділів ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
Нагадаємо, реформа шкільного харчування стартувала ще в 2020 році під патронатом Першої Леді України Олени Зеленської. Проте, карантинні обмеження, війна внесли свої корективи та тимчасово призупинили хід реформи. Але наші діти – це наше завтра і зростання здорового покоління є надважливим завданням сьогодення.
Відкрив роботу наради Петро Хмельовський: «Метою цієї реформи є забезпечити різноманітне, збалансоване та якісне харчування в школах і дошкільних закладах. Ми маємо чіткий дороговказ на цьому шляху, що викладено в Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року». Принагідно Петро Михайлович відзначив пріоритетні кроки в реалізації означеної реформи: забезпечити фінансовий ресурс реформи, відновити харчоблоки з використанням новітніх технологій і систем управління безпечністю харчування, забезпечити громади та школи кадрами для організації харчування, впровадити якісне меню та стимулювати свідомий вибір дітьми продуктів, корисних для здоров’я.
У ході зустрічі про організацію заходів з реформування харчування в закладах освіти доповіли Наталя Пігач та Руслан Іваник.
З метою реалізації реформи шкільного харчування було запропоновано:
– здійснювати систематичний моніторинг стану впровадження реформи шкільного харчування;
– сприяти підвищенню кваліфікації кухарів відповідно до нових стандартів;
– активізувати роботу щодо культури харчування;
– посилити профілактично-роз’яснювальну роботу серед учасників освітнього процесу щодо впливу харчування на здоров’я дітей та важливість впровадження принципів здорового харчування;
– проаналізувати стан організації харчування у підпорядкованих закладах освіти;
– вжити заходів щодо збільшення охоплення гарячим харчуванням учнів;
– при підготовці ПКД харчоблоків, враховувати нові вимоги (ДБНів) та стандарти облаштування;
– забезпечити переобладнання та комплектування шкільних харчоблоків новим обладнанням замість застарілого.
Також під час зустрічі начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Поляницької ТГ Надія Часовщикова презентувала організацію освітнього процесу у Поляницькій громаді.
0 Коментарі