Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Month: Вересень 2023

18 рідних наших Героїв побували на екскурсії у Надвірнянському районі

Департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації організував сьомий благодійний екскурсійний тур у рамках проєкту «Турбота про родину Героя». (більше…)

Петро Хмельовський: Робочі зустрічі лише відкрита командна робота забезпечить реалізацію завдань в умовах воєнного стану

Під керівництвом начальника Надвірнянської районної військової адміністрації Петра Хмельовського відбулась робоча нарада із керівництвом Надвірнянського РУ ГУ ДСНС України в Івано-Франківскій області Віталієм Федорчуком, командиром 76 окремого батальйону територіальної оборони Назаром Грицюком, в.о. начальника Надвірнянського РТЦК та СП Михайлом Кузьмуком, командиром добровольчого формування Надвірнянської громади Олександром Григоренком. (більше…)

День пам’яті трагедії Бабиного Яру

Уці дні 82 роки тому в урочищі Бабин Яр відбувся масовий розстріл десятків тисяч євреїв. Ця трагедія стала однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни та є символом нацистської політики масового знищення людей. (більше…)

90 мільйонів гривень компенсації отримали власники житлових приміщень за проживання ВПО

ВУкраїні продовжує діяти соціальний проєкт «Прихисток», метою якого є забезпечення житлом внутрішньо переміщених людей, які через повномасштабну війну залишилися без даху над головою або були вимушені залишити свої домівки. (більше…)

Робитимемо все, щоб гарантувати убезпечення України та всієї Європи від російського радіаційного шантажу – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Потужний міжнародний день сьогодні. Зустрічі та переговори з партнерами. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг був у Києві – плідні переговори. Не лише про наш захист зараз, а й про наш стратегічний захист, спільний захист усіх у Європі.

Україна заслуговує стати членом НАТО і стане. Обов’язково. І це не просто наша українська амбіція. Це єдина дієва безпекова перспектива для Європи, яка гарантує реальний тривалий мир.

Працюємо над тим, щоб був практичний прогрес у питанні про членство в Альянсі.

Обговорили сьогодні й роботу нашого формату Ради Україна – НАТО. Те, що можемо зробити, використовуючи цей формат. Хороша зустріч.

Провів переговори також з міністром оборони Франції. Сьогодні. А напередодні – з міністром оборони Великої Британії. Ключові партнери. Дуже вагома співпраця, яка вже є, і ще більш вагома, якої можемо досягти.

Говорили, зокрема, і про посилення наших воїнів, і про загальну стратегію нашої перемоги у війні. Працюємо і над тим, щоб було спільне виробництво необхідної нам зброї – необхідної і Україні, і нашим партнерам.

Я дякую Франції, я дякую Великій Британії та всім нашим партнерам – кожному лідеру, кожній державі, які разом із нами протистоять російському терору й наближають такий потрібний мир.

Є результат і на майданчику МАГАТЕ – Україна увійшла до складу Ради керуючих цієї організації. Міжнародного агентства з атомної енергії. І це не лише підкреслює нашу міжнародну безпекову роль, а й дає реальні можливості Україні впливати на ухвалення рішень, які обов’язкові для всіх членів МАГАТЕ, для всієї міжнародної спільноти.

Будемо робити все, щоб реалізувати перший пункт нашої Формули миру – ядерну та радіаційну безпеку. Та гарантувати повне звільнення нашої Запорізької атомної станції від російських окупантів та убезпечення України й усієї Європи від російського радіаційного шантажу.

Готуємось і до того, щоб цей і наступний тижні дали ще результатів для нашої міжнародної роботи, для посилення України. Провів сьогодні кілька відповідних нарад, зокрема важливу нараду із керівниками розвідки. Результати будуть.

І фронт. Куп’янський напрямок, Лиманський, Бахмутський, Марʼїнка, Авдіївка, Шахтарський, наші південні напрямки. Я дякую всім вам за міцність! Я дякую кожному й кожній, хто зараз у бою, на бойових постах, на бойових завданнях!

Працюємо, щоб у вас було більше зброї, більше потужної та ефективної зброї! Нашої української зброї. І це буде.

Слава вам, воїни!

Слава Україні!

(більше…)

Надвірнянську районну державну адміністрацію очолив Петро Михайлович Хмельовський

Надвірнянську районну державну адміністрацію очолив Петро Михайлович Хмельовський. Відповідне розпорядження підписав 25 вересня Президент України.
Представити перед громадою нового очільника Надвірнянського району приїхала голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, яка особисто рекомендувала Президентові кандидатуру Петра Михайловича.

(більше…)

Світлана Онищук: Держава виділила 116 мільйонів гривень на придбання житла для родин військовослужбовців із числа ВПО

116 мільйонів гривень виділила держава на придбання житла внутрішньо переміщеним людям, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, учасникам бойових дій та особам з інвалідністю III групи, шо настала внаслідок війни, яким було призначено грошову компенсацію до 24 лютого 2022 року на територіях, включених до переліку таких, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф. Про це повідомила голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук. (більше…)