Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Листопад 20, 2023

У Надвірнянському районі триває робота над виконанням мобілізаційних заходів

Про це повідомив начальник Надвірняської РВА Петро Хмельовський під час наради з питань виконання планових показників.
У робочій зустрічі взяли участь представники Надвірнянського РТЦК та СП, керівництво СБУ, Національної поліції, прокуратури, голови громад та старости населених пунктів району. (більше…)

Потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення воїнів – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Сьогодні є важливе кадрове рішення. За поданням міністра оборони змінив командувача Медичних сил Збройних Сил України. Замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко новим командувачем призначив генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука – начальника Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» у місті Києві. Завдання очевидне – і про це неодноразово говорилося в суспільстві, зокрема у спільноті наших бойових медиків, – потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів. Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута справді правильно та справді ефективно. Досвід ефективності конкретних підрозділів має бути поширений на всі сили оборони. Сьогодні на зустрічі з міністром оборони Умєровим визначили пріоритети, і часу, щоб чекати результату, багато не буде. Рух у змінах потрібен швидкий. (більше…)

Реформування шкільного харчування виходить на новий етап – від змін у меню до модернізації харчоблоків

Що передбачає реформа, які стандарти нової шкільної кухні та яким чином модернізувати харчоблоки – ці питання обговорили під час регіонального форуму. До слова, реформування шкільного харчування – одна з ініціатив першої леді Олена Зеленська, завдяки якій попри війну в Україні втілюється чимало соціально важливих проєктів. (більше…)

Одержувачі житлових субсидій та пільг отримають додаткову підтримку на придбання твердого палива

Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 07.11.2023 № 1173 “Про реалізацію протягом опалювального сезону 2023 – 2024 років експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива”. (більше…)

У медійному центрі ОВА відбувся пресбрифінг щодо відкриття Класів безпеки у навчальних закладах

Умедійному центрі обласної військової адміністрації відбувся пресбрифінг щодо відкриття Класів безпеки у навчальних закладах області (більше…)