Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Day: Червень 17, 2024

Нарада з головами територіальних громад під керівництвом голови РВА Петра Хмельовського

Про підготовку до початку літньої оздоровчої кампанії йшлося на  нараді у начальника Надвірнянської РВА Петра Хмельовського з головами територіальних громад району.
Під час наради окреслили основні питання, на яких необхідно зосередити увагу щодо оздоровлення дітей цього року.
Мовилося про те, що відповідно до списку, наданого Міністерством соціальної політики на 01 червня 2024 року 1309 дітей Надвірнянського району мають право на оздоровлення.
За кошти обласного бюджету направлено на відпочинок 15 дітей.
Зауважувалося, що цього року надаватимуться пільгові путівки діткам із сімей загиблих військовослужбовців Збройних Сил України, воюючих Героїв, дітям-сиротам, діткам з інвалідністю, внутрішньо переміщених людей з числа малозабезпечених, багатодітних та іншим дітям з числа пільгових категорій.
Поряд з цим з державного бюджету фінансується закупівля путівок для оздоровлення дітей пільгових категорій у таборі «Артек» на Закарпатті. Згідно розподілу наш район отримав дві путівки на ІІІ та ІV тематичні зміни.
Петро Хмельовський закликав голів громад подбати про літнє оздоровлення дітей вразливих категорій та дітей наших захисників. – Поряд з цим важливо, щоби в закладах Надвірнянщини, де приймають дітей, були належні умови, передусім безпекові.
Друге важливе питання наради стосувалося роботи комісій із встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) при органах місцевого самоврядування та груп оповіщення відповідно до Постанови КМУ №560 від 16.05.2024 року, про яке доповів начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Іван Гурмак. Як відомо, постанова Кабміну №560 передбачає особливий порядок звернення до Надвірнянського РТЦК та СП за наданням відстрочки військовозобов’язаними, які здійснюють догляд за хворою дружиною, дитиною чи батьками, батьками з інвалідністю I чи II групи та іншими особами, зазначеними у пунктах 9, 13, 14 ч. 1 статті 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», та які не мають права на призначення компенсації (допомоги, надбавки) на догляд за ними.
До заяви необхідно долучити :
письмову заяву особи, яка потребує догляду чи постійного догляду, довільної форми із зазначенням реєстраційного номера облікової картки платника податків;
інформацію про підтвердження відсутності інших осіб, які не є військовозобов’язаними та відповідно до закону зобов’язані її утримувати (чоловік/дружина, працездатні діти), чи інших працездатних членів сім’ї, які зобов’язані та можуть здійснювати постійний догляд.
За результатами перевірки документів, наданих військовозобов’язаним, матеріали надсилаються
Надвірнянським РТЦК та СП до виконавчих комітетів сільських, селищних, міських, районних (у разі їх утворення) рад для подальшого розгляду на комісії із встановлення факту здійснення догляду (постійного догляду).
Під час наради йшлося й про будівництво фортифікаційних споруд у тих областях, де тривають бойові дії. Відтак зараз є потреба в укомплектуванні будівельних бригад.

Реалізація урядової програми з підтримки українського виробника «Зроблено в Україні»


Відкриття офісів «Зроблено в Україні» для малого та мікробізнесу – це частина впровадження національної політики, ініційованої Президентом Володимиром Зеленським, яка реалізується Міністерством економіки України.

Державна служба зайнятості активно долучається до реалізації даної програми. Вже в багатьох областях України відкрилися офіси, які створюють сучасні платформи для прямого діалогу між державою та підприємцями.

Тому, якщо Ваша компанія відповідає певним критеріям, Ви також може стати частиною ініціативи «Зроблено в Україні». А саме:

1. Ваша компанія є виробником товарів.

2. Виробничі потужності розміщені на території України.

3. Ваша продукція відповідає характеристикам «Зроблено в Україні».

Якщо так, то Ви саме той, кого може підтримати урядова програма «Зроблено в Україні».

Отож, приєднуйтеся до ініціативи зміцнення економіки та розвитку вітчизняного виробництва «Зроблено в Україні»!

Детальніше за посиланням https://madeinukraine.gov.ua

Запуск ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС


У цих навчальних закладах навчатимуться діти наших Героїв. На навчання до 10-х класів на повне забезпечення першочергово запрошуємо дітей загиблих, поранених, полонених або зниклих безвісти співробітників системи МВС.

Вступна кампанія триватиме до 16 липня.

Обов’язкова умова для вступу: базова середня освіта, тобто закінчення 9-го класу школи або іншої освітньої установи.

«Ми подбали про те, щоб діти змогли отримати якісну сучасну освіту, жити і розвиватися в комфортних умовах. Формуємо спільноту патріотичної та мотивованої молоді. Продовжуємо підтримувати наших захисників та їхні родини», — наголосив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Заповнюйте форму зворотного звʼязку та очікуйте дзвінка від приймальної комісії.

Незабаром з’явиться можливість подавати онлайн-заяву на соціальні послуги – рішення про створення Соціального порталу Мінсоцполітики ухвалив Кабінет Міністрів України


Достатньо буде перейти на Соціальний портал Мінсоцполітики, авторизуватися в особистому кабінеті, обрати послугу та підписати заяву. Величезні черги і стоси паперів відійдуть у минуле, а швидке подання заяви або звернення уже незабаром стане буденністю.

Крім того, скоротиться час очікування на рішення уповноважених органів, адже такі запити розглядатимуть оперативно – Єдина інформаційа система соціальної сфери автоматично підтягуватиме необхідну інформацію.

 Деталі: bit.ly/3RoSbEy 

Учасники Глобального саміту миру у Швейцарії підписали Спільне комюніке про основи миру

Під час Глобального саміту миру у Швейцарії, який відбувся 15–16 червня, учасники узгодили спільну позицію щодо трьох пунктів: продовольча безпека, ядерна та енергетична безпека й звільнення всіх полонених і депортованих українців і українок, дорослих і дітей, яких викрала Росія. Ключові принципи щодо цих елементів задля справедливого та сталого миру викладені у Спільному комюніке про основи миру.

Цей Саміт став наймасштабнішим міжнародним заходом заради України та миру – у ньому взяли участь 101 країна та міжнародна організація, що представляють усі частини світу та континенти – Латинську Америку, Близький Схід та Азію, Африку, Європу, Тихоокеанський регіон, Австралію, Північну Америку. Дві третини країн-учасниць були представлені на найвищому рівні. Саміт дав змогу кожному з учасників продемонструвати глобальне лідерство. Фактично цей захід є першим кроком до справедливого миру, що ґрунтується на Статуті ООН і базових принципах міжнародного права.

У комюніке учасники Саміту наголосили, що використання ядерної енергії та ядерних установок має бути безпечним, захищеним, надійно охоронятися та не шкодити довкіллю, а українські атомні електростанції та установки, зокрема Запорізька АЕС, мають працювати безпечно та захищено під повним суверенним контролем України та наглядом МАГАТЕ.

Спільне комюніке також містить пункт про безперебійне виробництво й постачання продуктів харчування. Напади на торговельні судна, цивільні порти та цивільну портову інфраструктуру є неприйнятними. У комюніке наголошується: продовольчу безпеку жодним чином не можна використовувати як зброю.

Військовополонені мають бути звільнені шляхом повного обміну, а всі депортовані та незаконно переміщені українські діти й цивільні – повернуті в Україну.

Це три з десяти пунктів Формули миру, яку Президент Володимир Зеленський презентував у листопаді 2022 року, під час зустрічі G20 в Індонезії. Робота щодо решти пунктів буде продовжена разом зі світовою спільнотою у визначених на Саміті робочих форматах.