Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

21 березня 2020 року під головуванням голови Надвірнянської районної державної адміністрації Володимира Паська відбулося позачергове спільне засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та державної надзвичайної протиепідемічної комісії.

Участь у роботі засідання взяли народний депутат України Зіновій Андрійович, голова районної ради Іван Гурмак та члени комісії.

На порядку денному сім питань:
– про епідемічну ситуацію на території району, пов’язану з поширенням респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;
– про забезпечення своєчасного та безперебійного перевезення до робочих місць медичного та іншого персоналу, задіяного до заходів протидії поширенню респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;
– про укладення договорів для забезпечення перевезень до робочих місць працівників підприємств, установ, організацій, що забезпечують безперебійну життєдіяльність населених пунктів району;
– про створення спільної робочої групи з числа працівників Національної поліції, лабораторного центру, фіскальної служби, представників органів місцевого самоврядування з метою контролю за виконанням постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» із внесеними змінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 р. № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211», рішень місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;
– про закриття продуктових ринків на території району;
– про режим роботи закладів торгівлі;
– про роботу з громадянами, які повернулись в Україну із тимчасових поїздок за кордон.

Після обговорення комісія прийняла рішення взяти керівникам, структурних підрозділів Надвірнянської РДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій району, головам об’єднаних територіальних громад, сільським головам, відповідно до компетенції під особистий контроль виконання плану заходів щодо поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

1.Комісія вирішила заборонити роботу всіх ринків на території району.

2.Рекомендувати органам місцевого самоврядування розглянути на виконавчих комітетах режим роботи закладів торгівлі на визначених територіях.

3.Керівникам закладів торгівлі, які працюють в режимі карантину, при вході до закладу торгівлі розмістити пост, на якому передбачити обов’язкове вимірювання температури тіла кожного відвідувача, встановити засіб для дезінфекції рук відвідувачів, встановити обмежувальні знаки на відстані не менше 1,5 м для кожного відвідувача при оплаті покупки на касі, заборонити вхід до закладу без захисної пов’язки, обмежити перебування в закладі до 10 відвідувачів одночасно, суворо дотримуватись норм чинного законодавства.

4. Надвірнянському відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області, Надвірнянському РВ УДСНС в Івано-Франківській області, КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» Надвірнянської районної ради, КП «Надвірнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги» Надвірнянської районної ради надати перелік осіб та населені пункти, в яких вони проживають, для своєчасного перевезення їх до робочих місць.

5. Начальнику Надвірнянського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області на час роботи групи забезпечити дотримання вимог чинного законодавства.

6. Начальнику відділу освіти Надвірнянської районної державної адміністрації забезпечити транспортними засобами для своєчасного та безперебійного перевезення визначеної категорії працівників до робочих місць.

7. Начальнику управління фінансів Надвірнянської районної державної адміністрації профінансувати закупівлю паливно-мастильних матеріалів для організації безперебійного перевезення до робочих місць медичного та іншого персоналу, задіяного до заходів протидії поширенню респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

8. Керівникам підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, які забезпечують безперебійну життєдіяльність населених пунктів району, розглянути питання щодо укладання договорів на перевезення своїх працівників. При укладанні договорів суворо дотримуватись норм чинного законодавства щодо організації регулярних спеціальних перевезень.

9. Начальнику Надвірнянської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України» (О. Жеревчук) створити спільну робочу групу для контролю за виконанням постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» із внесеними змінами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 р. № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211», рішень місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В склад робочої групи включити працівників Національної поліції, лабораторного центру, фіскальної служби, представників органів місцевого самоврядування.

10. Сектору організаційної і інформаційної діяльності, цифрового розвитку та захисту персональних даних апарату районної державної адміністрації довести до органів місцевого самоврядування порядок та зразки документів для проведення обов’язкового анкетування громадян України, які повернулись із тимчасових поїздок за кордон.
11. Головам об’єднаних територіальних громад, сільським головам щоденно до 12:00 год. інформувати сектор організаційної і інформаційної діяльності, цифрового розвитку та захисту персональних даних апарату районної державної адміністрації про кількість та стан громадян України, які повернулись із тимчасових поїздок за кордону.

12. Директору КНП «Надвірнянська центральна районна лікарня» Надвірнянської районної ради ввести в дію план реагування на особливо небезпечні медико-біологічні захворювання.

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *