Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

В Івано-Франківську відбувся тренінг для членів міжвідомчих рад та мультидисциплінарних груп

18-19 вересня представники Надвірнянської РВА взяли участь у двохденному тренінгу «Спільними зусиллями протидіємо торгівлі людьми» для членів міжвідомчих рад та мультидисциплінарних груп у межах реалізації проекту «Безпека кожного у спільних рішеннях» Благодійного фонду «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ».

Ключовими питаннями, які обговорювалися торгівля людьми,  експлуатація, фізичне, психологічне, сексуальне домашнє насильство,  міжнародне та національне законодавство з протидії торгівлі людьми. Опанували практичними навичками проведення ідентифікації осіб, постраждалих від торгівлі людьми та алгоритмом надання допомоги постраждалим в рамках національного механізму взаємодії суб’єктів.

Також учасникам тренінгу на прикладі історій бенефіціарів, котрим вже допомагає Карітас, розповіли про правила комунікації з потенційним постраждалим та правила успішного інтерв’ю.

«Ми маємо можливість тут в Івано-Франківську зібратися разом і відповісти на ті виклики часу, які на сьогодні приходять до нас разом із війною і з тими проблемами, які вона несе. В час війни ми бачимо багато випадків насилля, жорстокості, вбивства. Сьогодні ми зібралися тут щоб знайти шляхи зменшення вразливості тих людей, які потрапили у несприятливі життєві обставини, щоб вони не попадали в такі обставини, попередити їх, об’єднати наші зусилля», – зауважив у вітальному слові о. Володимир Чорній, директор Благодійного фонду «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ».

0 Коментарі

Ще немає коментарів

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов*язкові поля позначені *